Опитаха заблуждение, че се готви "Костинброд 2"

21470
Опитаха заблуждение, че се готви "Костинброд 2"
Снимка: БГНЕС

В никакъв случай не може да се говори за „Костинброд 2”. Това каза пред журналисти Илона Кръстенякова, прокурор от Върховна касационна прокуратура, във връзка с намерените 52 броя негодни за гласуване бюлетини на територията на Хасково, предаде „Фокус”.

„Не смятам, че трябва обстановката да се нагнетява по някакъв начин. Определено няма бомба. Става въпрос за държане на бюлетини, за образци, които по никакъв начин не биха били годни да се използват при гласуване. Става дума за 52 броя, които не биха могли да окажат кой знае какво влияние по принцип като бройка”, допълни Кръстенякова.

В Хасково държали незаконно бюлетини, негодни за гласуване

Образуваното досъдебно производство на територията на МВР- Хасково е за противозаконно държане на бюлетини, предаде БГНЕС. В хода на...

Отпечатаните бюлетини са примерни образци, всяка от които с № 00000 и всяка с четлив и видим надпис в горната част „образец“.

„Образувано е досъдебно производство по сигнал до Областната дирекция на МВР в Хасково. То най-вероятно ще бъде прекратено – това е мое мнение, защото става въпрос за негодни бюлетини. Всъщност това е образец”, заяви Илона Кръстенякова.

Тя обясни, че няма информация как и къде точно са попаднали бюлетините, както и че не знае подробности за това кога е подаден сигналът.

Много медии разтръбиха тезата, че в Хасково са открити отпечатани фалшиви бюлетини, както беше съобщено първоначално.

Във всяка секция в чужбина ще има представител на МВнР

Във всички 60 държави, във всяка една секция в тях ще има минимум един представител на българската държава и той ще бъде държавен служи...

В Последствие се оказа, че бюлетините са само 52, те са образци със съответните надписи и знаци, и не могат да бъдат използвани в изборния процес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика