Орешарски: Не бих ревизирал нито едно от решенията си

7820
Орешарски: Не бих ревизирал нито едно от решенията си
Снимка: БГНЕС

Аз не съм политик, така че политическа отговорност не мога да понеса. Не бих ревизирал нито едно от решенията си. Никога не съжалявам за миналото, никога. Така е трябвало да стане. Това каза може би най-мразеният в модерната история на България премиер Пламен Орешарски в студиото на bTV.

На въпрос дали е бил подложен на натиск, бившият премиер отговори: "Няма премиер в България, а и в Европа, който да не е бил подложен на натиск." Според него същите структури, които са му оказвали натиск, сега правят същото срещу действащия премиер Бойко Борисов.

Цветанов: Орешарски нямаше политическа воля да се води ефективна борба срещу тежката престъпност

В правителството на Пламен Орешарски нямаше политическа воля да се води ефективна борба срещу тежката организирана престъпност. Това ка...

Експремиерът уточни, че е бил избор и на Сергей Станишев, и на Лютви Местан и е управлявал докато е имал подкрепата им и на техните парламентарни групи: "В момента, в който усетих, че нямам подкрепа, подадох оставка", каза още той.

Орешарски обобщи още, че от 2009 година насам и досега България е в експериментален режим: "Не е важно кой, а какво ще свърши, това важи и за сегашния премиер."

Относно протестите Орешарски заяви, че самите представители на протестиращите са отивали при него и са му разказвали кой ги е организирал и колко им е плащано.

Орешарски заяви още, че не вижда реформа в здравеопазването, но има "някои дисциплиниращи мерки" и пожела успех на Москов и Калфин. Той посъветва Бойко Борисов като премиер сега да направи по-смели реформи.

Кутев цепи: Твърденията, че Орешарски и Станишев са лоши, са спекула

Ако преди 2 години не бяхме прекъснали властта на ГЕРБ - дори за малко, България щеше да изглежда различно - по-малко демократична. Тов...

"Никога не разбрах кой стои зад модела "КОЙ?". Може да продължите да живеете в илюзията, но това не помага да се отговори на въпросите. Този въпрос никога не е бил актуален, дори през мандата. Лидерите на двете политически партии го предложиха, как да бъда по-ясен?", обобщи Орешарски по вечния въпрос и се пошегува, като разказа анекдот, според който моделът "Кой?" е сменен с модела "Свой".

По въпроса с рокадата на бившия служебен премиер проф. Георги Близнашки и привличането му от ДПС като експерт в Комисията по конституционните промени, Орешарски бе лаконичен: „Това е комплимент за ДПС,  успяват да привличат квалитетни хора.“

Относно КТБ Орешарски заяви, че пряко отговорни за действията са мениджмънта и собствениците, но не е негова работа да дава оценка на Иван Искров. Орешарски каза още и че избягва да коментира финансовите реформи на Борисов, тъй като не ги разбира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика