Орешарски: Внесохме искането за актуализация обмислено

13648
Орешарски: Внесохме искането за актуализация обмислено
Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Пламен Орешарски даде да се разбере, че едва ли ще оттегли внесения в парламента законопроект за актуализация на държавния бюджет.

"Ние внесохме този вариант обмислено, а не необмислено, за да не създаваме напрежение и да позволим служебният кабинет да работи нормално. Това е в интерес на всички български граждани. Според мен, никой няма интерес от допълнително напрежение. И без това напрежението не е малко", заяви той, цитиран от БНР.

От КБ поискаха Орешарски да оттегли актуализацията

Актуализацията на бюджета не се налага. Това заяви народният представител от ПГ на КБ Корнелия Нинова след среща с министър-председат...

Премиерът в оставка отново повтори, че изпълнението на бюджетите на Здравната каса и на държавата е добро, но има притеснение, че следващият парламент ще заработи едва в края на октомври.

Въпреки, че гражданските организации възразяват да се взимат пари от бюджета, за да се стабилизира КТБ, Орешарски обясни, че според него и това ще се наложи.

"Въпросът е, че евентуалните потребности в момента спрямо затворената банка са по-големи, поради което изисква подкрепа и от страна на държавата. Вярвам, че БНБ ще върви към стриктно изпълнение на закона, но вече ми сигнализираха, че, то не е много сложно да се види като погледнете две числа, че има разминаване и че трябва подкрепа и от страна на кабинета като минат и през предишните мерки, но се страхувам, че накрая ще стигнат и до републиканския бюджет. Това имам предвид", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика