Орхан Исмаилов: Готов съм да подам оставка, ако от това зависи правителството

25677
Орхан Исмаилов: Готов съм да подам оставка, ако от това зависи правителството

"Никога не съм членувал в дадена политическа партия или сила. И към момента не членувам в нито една от партиите във и извън парламента", обяви пред БНР зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов.

По-рано в сряда Валери Симеонов заплаши, че НФСБ може да оттегли подкрепата си от правителството, ако Исмаилов остане зам.-министър.

До 24 часа ще е ясно пада ли правителството

До 24 часа става ясно пада ли правителството. Това заяви в парламента Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт. "Всичко ще...

"Моята номинация дойде лично от министъра на отбраната. Той ме покани в екипа си, след което бях назначен от министър-председателя", обясни Исмаилов.

"Аз съм над тези неща. Мен постовете не са ме интересували чак толкова много през този период от време, когато съм ги заемал. Аз съм човек, който държи на себе си и държи на професионализма си. От тук нататък решение не е от моята компетенция. За мен не е никакъв проблем да си подам оставката. Оставката на един министър, зам.-министър или човек от изпълнителната власт, винаги трябва да е в джоба му. Това не е проблем. Проблемът е, че в 21 век в една демократична страна излизат политици и недоумявам тези нападки и тези обвинения", коментира Исмаилов.

Той бе категоричен, че би си подал оставката, ако от това зависи съдбата на правителството. "България в момента има нужда от стабилно правителство и кабинет, трябва да се направят реформи. Аз не се чувствам чак толкова значим и важен фактор, че да разтърсим държавата", допълни той.

Исмаилов посочи, че не е очаквал подкрепата на ДПС. Той подчерта, че при избора на човек за даден пост трябва да се гледат качествата и професионализма му.

ДПС защити назначението на Исмаилов

ДПС защити назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната, предаде БГНЕС. В началото на днешното пленарно заседание...

"Аз мисля, че ще си използвам конситуционно установените права и ще си търся правата в съда. Доколкото разбирам г-н Симеонов ме е нарекъл едва ли не турски агент. Знаете ли, че аз в Турция съм ходил два пъти", заяви той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика