Осман Октай: Пеевски е тикан всячески към ЕП, Бареков няма да влезе

27878
Осман Октай: Пеевски е тикан всячески към ЕП, Бареков няма да влезе

Сделката за медиите на Ирена Кръстева е опит да се прехвърли Делян Пеевски в друга плоскост. Той е твърде осветен и покровителите му не са доволни. Това заяви бившият депутат от ДПС Осман Октай.

Хората зад Пеевски диктуват дневния ред на обществото – достатъчно е да погледнем приемането на Изборния кодекс, каза Октай в сутрешния блок на Нова телевизия.

Дикме: В ДПС Пеевски стои по-високо от Местан

Лютви Местан е човекът, който иска среща с Делян Пеевски. В ДПС има и други хора, освен Пеевски, които са с по-силни позиции от председ...

Очаквах Пеевски да бъде предложен за евродепутат от „България без цензура”, но явно не са сигурни, че оттам ще може да влезе в Европейския парламент и затова се намесиха Сараите.

За пореден път Октай повтори, че сега Доган е бесен заради случилото се в началото на миналата година, когато Октай Енимехмедов нападна вече почетния председател на ДПС. Но поведението на Доган прехвърля напрежението върху етническата обстановка – по оста промени в Изборния кодекс за майчин език – вакъфски имоти, продължи бившият зам.-председател на ДПС. Октай припомни декларацията на Доган след акцията на Енимехмедов – за етническата нетърпимост, за това, че „светът няма да е същият”, за непоносимост и отрицание.

Призовавам да бъдем изключително подозрителни, защото България става стратегически регион в напрежението между Русия и НАТО. Неслучайно помощник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд беше тук, шефът на Алианса Андерс Фог Расмусен беше тук. Очаквам на българска територия да има дислоциране на войски на НАТО, категоричен е Октай. Да не забравяме, че в Черно море влязоха западни бойни кораби, добави той.

По отношение на евроизборите Осман Октай прогнозира, че четири формации ще влязат в ЕП и ще има по-висока избирателна активност – над 55 до 60%. ГЕРБ ще бъде победител със 7-8 мандата, втора ще е БСП с 4-5 мандата, АБВ ще влезе с минимум два мандата, а четвъртата партия ще е ДПС. ДПС обаче няма да вземе четирима депутати, както им се иска. А „България без цензура” остава извън борда по мой анализ, завърши Октай.

Михайлова: 24 000 граждани имат доверие в Пеевски

24 000 български граждани са избрали Делян Пеевски за депутат в Народното събрание. Това значи, че те са му дали доверието си - напълно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика