От ГЕРБ отричат, че Цветанов води кампания срещу Бъчварова

11035
От ГЕРБ отричат, че Цветанов води кампания срещу Бъчварова
Снимка: БГНЕС

Думата на Цветан Цветанов се чува в ГЕРБ. Не съм чул, че г-н Цветанов е казал, че г-жа Румяна Бъчварова не познава Закона за МВР и не бих казал такова нещо, подчерта Димитър Лазаров от ГЕРБ преди днешното гласуване на нов вътрешен министър.

Лазаров посочи, че Бъчварова има много политически опит и даде за пример и други министри, които не са били от системата за сигурност. Например г-н Михаил Миков е бил такъв, каза Лазаров пред bTV. И заяви, че ГЕРБ безусловно ще подкрепи кандидатурата на Румяна Бъчварова за вътрешен министър.

Дончев намекна: Всеки има компромат срещу всеки, да не ги използваме

Управляващата конструкция не се разглобява, въпреки търсенето на развръзка в „падането на глави”. Това заяви вицепремиерът ...

От своя страна Атанас Мерджанов заяви, че няма съмнение, че г-жа Бъчварова е човек с качества, но ще е номинален вътрешен министър. Бойко Борисов ще е истинският вътрешен министър, сигурен е червеният политик. По-добре да беше казал открито, в българската история и друг път това се случвало. Но тази номинация дойде, за да се потуши скандал между „реформатор номер едно и гербер номер две”, категоричен беше Мерджанов. Той припомни и, че Михаил Миков е юрист, а Бъчварова дори това не е.

Дадохме много подкрепа в сектор „Сигурност” – например административната реформа в МВР. Но в МВР трябва да се води много тежка реформа и не мисля, че г-жа Бъчварова ще се справи, каза Мерджанов.

Същевременно генерал Бриго Аспарухов посочи, че „има отстрелване на хора”, като не каза пряко, че става въпрос за хора на Цветан Цветанов. Но не се съгласи, че заради натиск Борисов е сменил Лазаров и Писанчев – той е инталив, беше аргументът на Аспарухов. Генералът отказа и да коментира информация, че новият шеф на военното разузнаване ще е бившият служебен вътрешен министър Йордан Бакалов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика