От РЗС поискаха отстраняване и арест за шефовете на ДФ "Земеделие"

19598
От РЗС поискаха отстраняване и арест за шефовете на ДФ "Земеделие"
Снимка: БГНЕС

Ако днес не бъде отстранено и арестувано семейството от Държавен фонд „Земеделие” (Александрова-Николов), очакваме още утре Европейската комисия да направи изявление, че спира парите за българското земеделие. Нещо повече, не изключваме най-драстичната мярка: отнемане на акредитацията на ДФЗ-РА. Това се посочва в позиция на "Ред, законност и справедливост" (РЗС), разпространена до медиите.

Политическият съвет на партията призовава прокуратурата, МВР и ДАНС да предприемат незабавни действия, за да защитят публичните финанси на държавата, на ЕС и да гарантират парите на земеделските производители.

Янев към Греков: Знаете ли какво се случва във фонд „Земеделие”?

Има ли проблеми между земеделското министерство и Държавен фонд „Земеделие” – с този въпрос лидерът на РЗС Яне Янев с...

Борбата между олигархичните кръгове на управляващата коалиция, която нанесе тежък удар на банковата система, сега изправя България пред риска не само да изгуби повече от 2 милиарда лева подкрепа за бенефициентите в сектора, но и да доведе до пълно блокиране на новия програмен период 2014-2020. Ако сме правова държава, би следвало семейството (Александрова – Николов) да бъде изведено с белезници от ДФЗ и отведено за разпит в специализираната прокуратура, посочват още от РЗС.

Освен търговия с влияние, рекет за комисионни и фалшифициране на документи, семейството си е позволило да запази в противоречие на всички правила хиляда входящи номера за бъдещи проекти на бенефициенти, така че да могат да разписват до юли 2015 г. Т.е. никой да не може да ги отстрани, защото това би спряло работата на фонда.

Отнетият допуск на шефа на Фонд „Земеделие” преведено на разбираем език означава, че в ДАНС има разработки, годни за досъдебно производство. Възниква въпросът кой и защо е чакал досега. Кой е разпъвал политически чадър над семейството? То на кой се е отчитало и с кой е поддържало най-честа комуникация?

 

Бъркотията в ДФ "Земеделие" продължава

Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е отнела достъпа до класифицирана информация на директора на Държавен фонд "Земеделие" (...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика