"Отговорните" патриоти не искали сваляне на кабинета преди зимата

19807
"Отговорните" патриоти не искали сваляне на кабинета преди зимата
Снимка: БГНЕС

Ще изчакаме Бойко Борисов да вземе решение относно назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. Тоза заяви пред журналисти съпредседателят на "Патриотичен фронт ВМРО-НФСБ Валери Симеонов след среща с премиера Министерския съвет. 

Според лидера на НФСБ срещата преминала доброжетелно за двете страни. Били са приети и изслушани аргументите на националистите, пише агенция "Фокус".

Орхан Исмаилов: Готов съм да подам оставка, ако от това зависи правителството

"Никога не съм членувал в дадена политическа партия или сила. И към момента не членувам в нито една от партиите във и извън парламента"...

"Няма какво друго да направим, освен да изчакаме министър-председателя да вземе решение по този въпрос”, коментира Симеонов. Той заяви, че Бойко Борисов не може да им отговори сега.

Симеонов подчерта още "Не желаем да събаряме правителството в навечерието на зимата. Подхождаме изключително отговорно, отговорни патриоти сме и точно защото сме такива не можем да си позволим своеволно да разрушаваме това крехко мнозинство в парламента.

На въпрос дали ще оттеглят подкрепата си от правителството, ако зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов остане на поста си, съпредседателят на Патриотичния фронт заяви, че ще изчакат решението на министър-председателя Бойко Борисов, ще свикат своя колективен орган и ще вземат решение.

"Просто при нас така стоят нещата, че това е заложено в нашите програми и ние не можем да приемем назначаването на представители на партии изградени на етнически принцип или пък на такива, за които има много основателни съмнения, че обслужват външни интереси. Не можем да допуснем представители на такива партии да заемат отговорни постове. До момента няма драма. Има желание от двете страни за решаване на проблема", коментира още лидерът на НФСБ.

ДПС защити назначението на Исмаилов

ДПС защити назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната, предаде БГНЕС. В началото на днешното пленарно заседание...

По-рано тази вечер Министърът на отбраната Николай Ненчев застана твърдо зад заместника си Орхан Исмаилов.

В ефира на bTV министърът заяви, че не вижда основание за искането на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Ненчев имал силното желание да се срещне със с лидера на НФСБ днес и да обсъдят проблема, но не намерили време за това. Той се надява това да се случи утре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com