Овчаров: Енергийната борса няма да намали цената на тока

7295
Овчаров: Енергийната борса няма да намали цената на тока
Снимка: БГНЕС

"Енергийната борса няма да намали цената на тока", това каза бившият енергиен министър Румен Овчаров в ефира на bTV. Той обясни, че либерализацията на енергийния пазар има смисъл, когато има конкуренция между производителите и право на избор между потребители. По думите му обаче изпадаме в ситуация, в която нито има какво да се продава, нито има кой да купува.

В предаването "Лице в лице" Овчаров коментира и нападките срещу Драгомир Стойнев и поисканата му оставка като зам.-председател на БСП на проведения в събота пленум на партията. Според Овчаров председателят на БСП Михаил Миков е заел разумна позиция по въпроса.

Стойнев с комедийно твърдение: АЕЦ Белене е по-добре от саниране

Не мога да се съглася, че ако в България се появи „Сириза”, БСП ще бъде изядена. Въпросът е защо се появяват в Европа такив...

"Очевидно ще се необходими промени в ръководството на БСП", каза Овчаров. Според него раздора, който в момента се наблюдава в партията, няма да се се отрази на изборния резултат по време на местния вот. "БСП има нужда от катарзис", каза Румен Овчаров.

"Никой от нас не си е извървял голготата и не е поел малко от малко това, което се е случило", каза още той.

"Яне Янев играе игра на сплашване", коментира още Румен Овчаров въпроса за обвинението на Янев, че бившият енергиен министър е част от енергийната мафия. Припомняме, че Овчаров осъди лидера на РЗС и съветник на премиера Бойко Борисов за клевета, като Янев трябва да плати 10 хил. лв обезщетение. Овчаров каза, че е завел още две дела срещу лидера на РЗС. "Така ли се разбира министър-председателят съдебната реформа и независимостта на съда. Всеки негов съветник ли може да ходи и да обжалва решенията на съда", попита риторично Овчаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика