ПАСЕ иска ЕС да бойкотира изборите в България

28302
ПАСЕ иска ЕС да бойкотира изборите в България

Европа да бойкотира изборите в България, призова швейцарският политик от Швейцария г-жа Дорис Фиала, която ръководи делегацията на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), следяща за вота у нас.

Швейцарският в. "Тагес Айнцйгер" я цитира в свой материал, озаглавен "Системата в България е скандално непрозрачна". Дорис Фиала заяви, че Европа трябва да помисли за бойкот на изборите у нас, след като според нея са налице безброй нарушения. Тя смята, че е опасно да се легитимират резултатите от сегашните избори. "Ние трябва да помислим дали да не бойкотираме изборите. Ние не трябва да позволим вотът да бъде използван за легитимиране на силно съмнителна система от гледна точка на закона и отчетността", смята депутатката. Тя окачестви политиците ни като "дискредитирани и замесени в корупционни практики". Швейцарката се обяви като цяло срещу начина, по който са организирани сегашните избори: "Изборите там (бел. ред. - в България) не позволяват да бъде изразена волята на избирателите...целият изборен процес е несвободен и несправедлив".

ЕС: Обезпокоени сме от ситуацията в Донецк

Европейският съюз е сериозно обезпокоен от поредните сблъсъци в Източна Украйна.жСраженията между украинските сили и сепаратистите прод...

По думите й самият изборен ден може и да бъде свободен от пряко влияние или насилие, но подготовката за предизборната кампания е несправедлива и съмнителна от гледна точка на законите.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика