ПФ и РБ ще подкрепят Бъчварова

19097
ПФ и РБ ще подкрепят Бъчварова
Снимка: БГНЕС

ПФ ще подкрепи Румяна Бъчварова. Това заяви депутатът от Патриотичния фронт и заместник-председател на парламента Красимир Каракачанов при дебатите за персоналните промени в Министерски съвет, предаде „Фокус”.

Той обаче отбеляза, че според тях има доста въпроси, които трябва да бъдат приоритет и на първо място постави проблема с битовата престъпност. По думите му тя „е заляла 2/3 от България. „Редица са случаите, в които български граждани са обирани по 4 – 5 пъти. Това изисква много ясна концентрация върху този проблем, създаването на онази работна група, за която говорихме преди 3-4 месеца между Министерство на правосъдието, МВР и парламента за изработване на необходимите мерки, включително законодателни”, подчерта той. Каракачанов посочи, че липсата на видеонаблюдение в малките населени места създава усещане за безнаказаност. „МВР е факторът, който трябва да противодейства на този проблем”, обяви той.

От ГЕРБ отричат, че Цветанов води кампания срещу Бъчварова

Думата на Цветан Цветанов се чува в ГЕРБ. Не съм чул, че г-н Цветанов е казал, че г-жа Румяна Бъчварова не познава Закона за МВР и не б...

„Вторият проблем е нелегалната емиграция и ще очакваме съоръжението по българо-турската граница да се изгради възможно най-бързо”, коментира той, поставяйки като трети проблеми купения и контролирания вот. „При Йордан Бакалов бяха предприети мерки и въпреки малкото време се видя, че дават резултат”, заяви Каракачанов.

„Ще подкрепим тази кандидатура, но ще очакваме и тези неща”, каза още той.

Реформаторският блок ще подкрепи избора на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи. Това пък заяви депутатът от ПГ на Реформаторския блок Димитър Делчев. „Изборът на един вицепремиер би дала необходимата тежест на министър на вътрешните работи и дава ясна заявка, че правителството ще продължи тежката реформа в сектор „Сигурност”, добави Делчев.

„Даваме си сметка, че стъпването в нова работа с екип, който не сте направили, с реформа, която вече е започнала, ще бъде голямо предизвикателство към Вас”, коментира той.

Калфин не може да гарантира, че няма "да се счупи стомната"

В АБВ имаме много критики към коалиционните си партньори. Ние смятаме, че в това споразумение има механизъм, според който най-важните т...

Делчев посочи, че Светлозар Лазаров, като главен секретар, и Владимир Писанчев, като председател на ДАНС, са били сменени, тъй като по думите му не са си свършили работата и даде за пример случилото се с КТБ и разработката „Червеи”. „Всеки, който не си свърши работата, трябва да бъде сменен”, каза още Делчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика