ПФ иска при актуализация на бюджета да се увеличат парите за МВР заради бежанците

3828
ПФ иска при актуализация на бюджета да се увеличат парите за МВР заради бежанците
Снимка: БГНЕС

Ново и изключително сериозно предизвикателство пред страната ни е огромната бежанска вълна, заливаща Европа. Патриотичният фронд (ПФ) ще настоява при актуализацията на бюджета да се увеличат средствата за МВР за по-успешна борба с миграционния поток и битовата престъпност и за увеличение на бюджета на Министерството на отбраната за възстановяването на бойната готовност на армията. Това заяви председателят на парламентарната група на ПФ Валери Симеонов в изявление по случай новата пленарна сесия на Народното събрание, предаде bTV.

Според Патриотичния фронт е необходимо да се ускори изграждането на защитното съоръжение по границата с Турция като най-сериозна мярка срещу мигрантите. Симеонов допълни, че е необходима промяна в законодателството, за да се увеличат санкциите срещу трафик на хора.

Симеонов: За България няма сериозен риск, тъй като не участва в коалицията срещу ИД

Не мисля, че има кой знае какъв сериозен риск за България, защото тя не е пряк участник в коалицията срещу „Ислямска държава&rd...

"България трябва да постави категорично искане за разпределяне на отговорността и тежестта на бежанския поток между всички държави в ЕС. Своя дял трябва да поемат и САЩ, като основен виновник за голяма част от близкоизточните конфликти", каза още той.

Преди дни вицепремиерът Владислав Горанов заяви, че не се предвижда коригиране на бюджета. Той коментира пред в "Труд", че се очертават по-високи приходи, но те ще отидат основно за покриване на дефицита.

Още в началото на юли от постановление на сайта на МВР стана ясно, че вътрешното министерство иска поредна финансова инжекция от 145 млн. лв. Припомняме, че бюджетът на МВР е от над 1 млрд. лв. Тази година правителството вече отпусна на МВР пари два пъти. Първо 30 млн. лв. за заготовки за нови лични документи и 14 млн. лв. за "мерки по Шенген".

Вътрешният министър Румяна Бъчварова иска парите за следващите пет години. Планира се те да бъдат харчени поетапно. Първите 45 млн. лв. са за периода 2016 -2017 г. За следващите години са нужни съответно - 32 и два пъти по 34 млн. лв.

Симеонов припомни и седемте приоритета за изпълнение, които поставиха през юни, което по думите му, се е наложило поради забавянето на изпълнението на заложените в програмата за стабилно управление въпроси.

Симеонов: Внесохме закон за прекратяване на договорите с американските централи

Внесохме Закон за прекратяване на дългосрочните договори с американските централи ТЕЦ „Марица Изток” 1 и 3. Това съобщи пре...

Той отчете, че по промяната в изборното законодателство е постигнат частичен успех, свързан със съгласие за увеличаване на наказанията за купуване и продаване на гласове.

От своя страна лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че днешното общество трябва да се обедини около хуманността към бежанците, предаде БГНЕС.

"България и Румъния издигат телени мрежи. Срещу кого изправят телени мрежи, може ли ЕС да бъде затворен с телени мрежи – затворен ЕС означава мъртъв ЕС”, заяви Местан. По думите му ЕС на оградените телени мрежи означава смърт на европейските идеи – на хуманизма, свободата, толерантността и солидарността.

Западните Балкани са изправени пред тежка криза, предвид социално икономическото положение в тези страни те не могат да приемат тази криза. Необходимо е точно тези страни да инициират създаване на европейска стратегия за солидарно поемане на тежестта на бежанска вълна, подчерта Местан.

Водещ приоритет е и поддържането на високо ниво на национална сигурност. България по-активно трябва да отстоява националните си приоритети, коментира от трибуната на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Схема от "кухи" фирми е ощетила бюджета с 1,5 млн. лв.

На 27 август Следственият отдел към Специализирана прокуратура със съдействието на експерти от Националната агенция за приходите (НАП) ...

Бежанците, които минават през съседни на България страни правят тази задача първостепенна. Целево трябва да се търси европейска помощ и подкрепа. У хората остава убеждението, че бежанците са тема табу, затова е важно да се говори пред хората открито, каза Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика