ПФ издига Поли Карастоянова за шеф на комисията по култура в НС

75552
ПФ издига Поли Карастоянова за шеф на комисията по култура в НС
Снимка: Преса

Парламентарната група на Патриотичния фронт реши да издигне кандидатурата на Полина Карастоянова* за председател на парламентарната комисия по култура и медии. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО Валери Симеонов.

Решението е взето с пълното съгласие и единомислие, както на Полина Карастоянова, така и на Красимир Каракачанов, информира агенция "Фокус".

Велизар Енчев се цепи от Патриотичния фронт заради "политическа измама"

Велизар Енчев напуска ПГ на Патриотичния фронт (ПФ) заради тоталната подмяна и политическата измама, която се извършва от ръководството...

Полина Карастоянова е човек, който има необходимите познания, диалогичност и желание да работи. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателятна Народното събрание и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, след като стана ясно, че Карастоянова ще бъде издигната за председател на Комисията по култура и медии на мястото на Слави Бинев.

„Комисията по култура беше дадена на Патриотиния фронт. След като е ясно, че трябва да подадем нова кандидатура, вчера заседавахме и се спряхме на г-жа Карастоянова”, заяви Каракачанов.

Слави Бинев е подал оставката си по съвест, а не по принуда. Това каза в ефира на БНТ Валери Симеонов. Той допълни, че до сега не е обсъждано дали Бинев ще се кандидатира за председател на парламентарната комисия по спорта.

Председателят на НФСБ подчерта, че не е имало нито един основателен аргумент от страна на протестиращите срещу назначението на Бинев за председател на Комисията по култура и медии. Освен това самите протестиращи не са представлявали цялата културна общност.

Слави Бинев подаде оставка

Председателят на Комисията по култура и медии Слави Бинев подаде оставка, предаде БГНЕС. Срещу назначаването на Бинев скочи цялата кул...

Симеонов отрече да е разговарял по телефона с премиера Бойко Борисов. Той добави, че във всеки един момент Патриотичният фронт може да свали доверието си към правителството.

*Карастоянова е родена в Пловдив. Завършила е икономика в УНСС и втора магистърска степен по масови комуникации в Нов български университет.   През 2006 г. е сред учредителите на Националния борд по туризъм и е избрана за изпълнителен директор на организацията. Омъжена и има двама синове. Член е на IPRA (Международната PR асоциация).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика