ПФ недоволни, че уволнили шефа на БАБХ без да ги питат

10184
ПФ недоволни, че уволнили шефа на БАБХ без да ги питат
Снимка: БГНЕС

Уволнението на директора на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Пламен Моллов предизвика трус в отношенията между партньорите в управлението. От Патриотичния фронт скочиха срещу решението и се възмутиха, че то не е било обсъдено с тях, а се наложило да го научат от новините, съобщава „Преса”.

„Унизително е. Това е поредната проява на неуважение, след което ние сме в правото да преосмислим степента си на кооперативност”, каза съпредседателят на фронта Красимир Каракачанов.

"Аладин Фуудс" се оплака от ново "нахлуване" на БАБХ

Скандалът между Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и известната с производството на дюнери "Аладин Фуудс" продължава ...

„Пламен Моллов не е наше назначение. Валери Симеонов просто изрази становище, че той трябва да запази позицията си поради факта, че има необходимите професионални качества. И затова беше редно най-малкото, след като са взели такова решение, да го уведомят. Не казвам, че Моллов е добър или лош. Когато някой не си върши работата, ние ще сме първите, които ще поискаме отстраняването му. Но каквито и да са причините и мотивите, най-малкото едно телефонно обаждане беше абсолтно задължително между хора, които наричат себе си парнтьори. И неизбежно това до голяма степен ще ни принуди да преосмислим подхода си към тях”, допълни Каракачанов.

Според него, напрежението се нагнетява от месеци, а причината за поредната колизия е „манията за величие на ГЕРБ и липсата на елементарна коалиционна култура”.

В близките дни патриотите ще поставят ребром въпроса и какво става с предложените от тях приоритети – борбата с демографската криза и с битовата престъпност, необходимостта от радикална реформа и пълна ревизия в енергетиката и т.н.

Коалиционните партньори отказаха коментар. Вицепремиерите Румяна Бъчварова и Меглена Кунева обявиха, че ще обсъдят казуса преди да излязат с официална позиция.

Шефът на БАБХ: Ако откриете нещо нередно с храната си, свържете се с нас

Ако откриете нещо нередно с храната, която се купили, свържете се с нас. За това призова шефът на Българската агенция по безопасност на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика