ПФ остава зад правителството, строго ще следи за битовата престъпност

7965
ПФ остава зад правителството, строго ще следи за битовата престъпност
Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт продължава да подкрепя правителството. Това беше съобщено на пресконференция в Народното събрание от съпредседателите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, предадоха "Фокус" и БГНЕС.

"ПГ на ПФ взе решение да продължи подкрепа на програмата за стабилно управление, като през следващите три месеца ще изпълнява строг контрол по нерешените проблеми за битовата престъпност и повишаване на цената на електроенергията”, каза още Симеонов.

Симеонов: Утре ще кажем за подкрепата към правителството

Все още нямаме решение на групата за подкрепата към правителството, утре ще го обявим. Това заяви председателят на парламентарната груп...

Случаят в Гърмен е станал причина за декларация и поставяне на 7 условия към правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок, припомни Симеонов.

"Условията бяха следните - незабавно премахване на незаконните постройки в Марчево в Гърмен, доизграждане и възстановяване на оградата по границата с Турция, мерки за незаконната сеч, промени в Избирателния кодекс, решаване на проблемите на българите в чужбина, спешни действия за овладяване на битовата престъпност и недопускане увеличаване на цената на тока", изброи Симеонов.

След обстоен анализ и поредица срещи и съвещания от Патриотичния фронт са решили, че са задоволени действията на кабинета в Гърмен, по отношение на изграждането и възстановяването на оградата по границата с Турция, както и от мерките за незаконната сеч.

По отношение на промените в Изборния кодекс Симеонов каза, че са се договорили с ГЕРБ и РБ за провеждане на активна регистрация след референдума, ако бъде отхвърлена идеята за задължително гласуване, както и за завишаване на наказанията за купуване и продаване на гласове.

Цветанов: Отговорихме на всички въпроси на ПФ

Не разглеждам декларацията, представена от Валери Симеонов като ултиматум, защото ултиматумът е форма за трупане на популярност. Това к...

Що се отнася до решаването на проблемите на българите в чужбина и приемането е постигнато споразумение законопроектът на ПФ за промени в Закона за българите в чужбина да бъде подкрепен от ГЕРБ и РБ, съобщи Симеонов.

Във връзка с битовата престъпност лидерът на НФСБ обяви, че в началото изпълнението на това условие е било "незадоволително", но вече са извършени редица мерки, а вчера е представен и доклад - пренасочени са над 300 полицаи към критичните райони, а до края на юли допълнително ангажираните служители на реда ще станат над 600. Има развитие и по въпроса с видеонаблюдението, каза Симеонов, като отчете, че по това условие все пак има още много работа.

По отношение на недопускането увеличаването на тока изпълнението на условието на Патриотичния фронт също не е задоволително, каза Симеонов. Той добави, че е постигнато единствено едномесечен мораториум на цените и работата трябва да продължи с пълна мобилизация и да се води тежка битка.

"Патриотичният фронт на свое заседание на 2 юли взе решение да продължи подкрепата на програмата за стабилно управление, като през следващите три месеца ще изпълнява строг контрол върху поетите ангажименти", обеща Валери Симеонов.

ПФ иска свикване на КСНС заради заплахата от "мащабен етнически конфликт"

Патриотичният фронт поиска свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента заради заплахата от мащабен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика