ПФ ще чака до седмица отговор на казуса "Исмаилов"

17121
ПФ ще чака до седмица отговор на казуса "Исмаилов"
Снимка: БГНЕС

До седмица премиерът Бойко Борисов ще даде отговор на Патриотичния фронт за бъдещето на Орхан Исмаилов в Министерството на отбраната.

"Г-н Борисов ни изслуша внимателно и пое ангажимент да даде отговор на нашето искане. Не можем да поставяме срокове. Въпросът е прекалено отговорен, за да се играе на срокове и ултиматуми. Нормално е според нас изчакване няколко дни до седмица. След това няма как да приемем, че е нормално да няма отговор". Това коментира съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в кулоарите на парламента, информира Дарик радио.

Симеонов: Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си за кабинета

Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си към кабинета на Бойко Борисов заради заместник-министър на Реформаторския блок. ...

Цената на тока е заложена в нашите категорични искания за подкрепа на правителството, добави Симеонов. Той се зарече позицията да не бъде променена, докато не се постигне успех.

Съпредседателят на ПФ обясни: "На всички им е ясно, че това може да стане след провеждането на мащабна ревизия и одит в енергетиката. Това ще стане в рамките на месец-два и едва тогава ще може да се пристъпи към подкрепа в промяна цената на тока".

Трябва да има равномерно разпределение на председателите, зам.-председателите и членовете в комисиите, обясни Сименов, предаде агенция "Фокус". Той обясни: "Всичко това ще бъде решено в пленарна зала, в зависимост от това как се гласува. Очакваме едно демократично разпределение".

Другият съпредседател на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО“ Красимир Каракачанов заяви, че на срещата между ГЕРБ и ПФ са говорили по въпроса за назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната само 15 минути, а час и половина за дебатирали по други въпроси.

Раздори в Патриотичния фронт

Спорове между членовете на Патриотичния фронт, обвинения в заплахи за саморазправа между депутати и подписани оставки в джоба. Заради ...

Тази сутрин в ефира на БНР депутатът от Патриотичния фронт Юлиан Ангелов отрече в случая с Орхан Исмаилов да става дума за "извиване на ръце" заради други постове, като председатели на комисии и областни управители.

В предаването "Преди всички" по повод на назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната, той каза: "Позицията ни е ясна. Срокове не сме давали, не сме взели решение какъв ултиматум ще дадем. Не ни притеснява какво е името на човека. Притеснява ни биографията му. Ние твърдо заявяваме, че етнически партии не може да има в България, защото по Конституция е така".

Не е заради постове, подчерта депутатът. Той обясни, че обединението не е искала постове - позиция, която е била заявена още в началото. От Фронта са готови са участватат с експерти.

Вчерашното гласуване за плоския данък не е игра срещу управляващите. Това е част от нашата програма. Защото иначе ще сме излъгали избирателите, подчерта депутатът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика