ПФ възрази срещу българската квота за бежанци

10786
ПФ възрази срещу българската квота за бежанци
Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт излезе с декларация срещу предложението на Европейската комисия за разпределение на нови нелегални емигранти между държавите от ЕС.

Красимир Каракачанов, съпредседател на ПФ, призова правителството и парламента да поискат на страната ни да се даде статут на държава в извънредно положение, какъвто имат Гърция и Италия.

Схемата за имигрантите: ЕК плаща по 6000 евро за бежанец, България приема 788

Европейската комисия представи нови предложения за справянето с проблема с имигрантския натиск в ЕС. Основната идея е да бъдат разселен...

„Предложението на Европейската комисия за "разпределяне" на нелегални емигранти, често погрешно наречени "бежанци", е несправедливо, несолидарно и противоречи на българските национални интереси. В него България е третирана не като държава в извънредна ситуация, подобно на Италия и Гърция, а като една от държавите-членки, които трябва да приемат още нелегални емигранти от Италия и Гърция. България е страна с най-нисък стандарт на живот и брутен вътрешен продукт в Европейския съюз, следователно е и най-трудно да издържа нелегалните емигранти, които вече са на наша територия. Разпределени пропорционално спрямо броя на населението на държавите-членки, емигрантите на наша територия са вече много повече, отколкото в други държави-членки”, пише в позицията на патриотите.

В сряда Европейската комисия представи нови предложения за справянето с проблема с имигрантския натиск в Европейския съюз. Основната идея е да бъдат разселени 60 хиляди имигранти в следващите две години.

За всяка държава от ЕС, участваща в схемата, са предложени конкретни бройки, като от България се очаква да приеме 788 имигранти. За всеки приет по схемата имигрант ЕС осигурява 6000 евро на страната домакин.

 

Само новите имигранти ще се възползват от квотните разпределения в ЕС

Европейският съюз ще смята за нови бежанци в своите мигрантски квоти сега достигащите Италия и Гърция, а не вече намиращите се в бежанс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com