ПГ на Патриотичния фронт разделена заради пенсионната реформа

17565
ПГ на Патриотичния фронт разделена заради пенсионната реформа
Снимка: БГНЕС

Парламентарната ни група е разделена относно това дали всичко да отива в НОИ или да има възможност за частните пенсионни фондове. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО и зам.-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов.

„Мнението на колегите е разделено – една част от тях са „за“ предложението, друга са против. Вчера го обсъждахме в парламентарната група. Днес проведохме среща с представители на частните пенсионни фондове, а преди това с КТ „Подкрепа“. Това обясни лидерът на ВМРО, предаде агенция "Фокус". Той обясни, че може би утре групата ще трябва да дискутира вътре в свое заседание този въпрос допълнително.

АБВ ще обяви утре позицията си по пенсионната реформа

Окончателна позиция на АБВ по гласуване измененията в пенсионната система и частните фондове ще има утре след заседанието на Национални...

"Бях служебно разпределен в един от частните пенсионни фондове и преди две години се преместих по собствено желание в друг“, заяви Каракачанов. По думите му няма логика след като направиш един път своя избор, това да бъде до живот и да нямаш право във времето да си променяш пенсионния фонд.

"Дали всичко да отива в НОИ или да има възможности за частните пенсионни фондове, групата е разделена. Всичко е въпрос на един допълнителен разговор", каза още Каракачанов.

ГЕРБ, ПФ и ДПС снощи са гласували за безумната реформа на пенсионната система. Говоренето на ПФ срещу ГЕРБ е било предизборен трик. Това посочи тази сутрин в ефира на bTV бившият депутат от Патриотичния фронт Велизар Енчев. Той настоява за нови парламентарни избори по време на местния вот догодина. Тогава щяла да лъсне истината за фронта и други партии, коалирали се с хората на Бойко Борисов.

Енчев настоява още и за 13 пенсия за най-бедните възрастни хора.

Наченки на "Време разделно" за ГЕРБ и Реформаторите заради пенсионната реформа

Готвената пенсионна реформа, която трябва да се прекара през преходните и заключителните разпоредби в Законопроекта за Закон за държавн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика