ПП АБВ структурира работните си органи

38113
ПП АБВ структурира работните си органи
Снимка: АБВ

 

На заседанието си Националният съвет на АБВ структурира работните органи на политическа партия в два аспекта. Това съобщи на пресконференция Румен Петков, член на НС на ПП "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ).

Първият орган е свързан с партийното строителство и изграждането на структурите на партията в регионите, вторият е утвърждаването на Националния предизборен център.

Избраха председател на гражданския съвет на АБВ

Проф. Любомир Халачев беше избран за председател на Гражданския съвет на ПП "Алтернатива за българско възраждане" АБВ на заседанието на...

Създадени са два типа ръководни органи на АБВ - единият е свързан с комисии с отношение към партийното устройство и развитие:

Идейното развитие на партията поема доц. Андрей Бунджулов, организационното и кадровото развитие – Бойко Радоев, работата с другите политически партии и структурите на гражданското общество – Росица Янакиева.

Останалите комисии са с изцяло политически характер. Комисия за управленските проекти, предизборните платформи и посланията – Ивайло Калфин. Укрепване на държавността и институциите, реформиране и развитие на политическия модел - изключително важна и ключова комисия, която ще се занимава с демографската политика – ръководител на тази комисия е проф. Борислав Борисов, с две основни подкомисии: социална политика, икономика и иновации. Николина Чакърдъкова – комисия за развитие на културно-историческото наследство. Европейската интеграция, външната политика и националната сигурност – Полина Попова. Медии и общество – Севда Димитрова.

И една работна група, която ще се занимава с защитата правата и свободите на симпатизантите на АБВ и на всички български граждани, от политически или друг тип преследвания, обяви Румен Петков, цитиран от пресцентъра на партията.

АБВ се надява да има повече от 30 народни представители в следващия парламент

Амбицията ни е да имаме една солидна парламентарна група. Това означава при всички положения над 30 народни представители. Целта е дос...

Националният предизборен център има осем направления на своята работа. Политическа платформа „Публични политики, послания и обучение на кандидатите за народни представители” – Ивайло Калфин и проф. Борислав Борисов; изграждане на връзки със структурите на ПП АБВ – Бойко Радоев; работата с местните органи на самоуправление – Делян Енкин; другите политически партии, неправителствените организации – Росица Янакиева; правно обслужване – Румен Еленски; социологически изследвания и прогнози – Андрей Бунджулов; PR и подготовка на предизборните материали – Трендафил Величков; финансово обезпечаване и отчетност – Емил Кало;

АБВ планира кампанията си в два етапа, каза Румен Петков. Първия етап започва днес и представлява кампания в същностния период. Основните задачи, които са поставени пред Националния предизборен център, са до края на този месец да предложи за утвърждаване правилата, критерии за номиниране на народни представители и в периода до средата на август да бъдат структурирани регионални предизборни центрове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика