Пак ще преговаряме с четири партии, отсече Бойко

15712
Пак ще преговаряме с четири партии, отсече Бойко
Снимка: БГНЕС

През тази седмица ще проведем още един кръг консултации, като ще разговаряме с четири партии. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му на първо място става въпрос за реформаторите. "Това са нашите партньори, независимо от проблемите, които има там", каза Борисов, цитиран от БГНЕС.

Разговори ще има още с БСП, АБВ и Патриотичния фронт.

Според Борисов политическите партии са длъжни да намерят решение на сегашната трудна ситуация, за да се излезе от политическата криза.

Изборите за лидера на ГЕРБ са краен вариант. Той каза, че ще включат експерти в консултациите. "След реформаторите са БСП, патриотите и АБВ. Това е предложение на преговорния екип", съобщи Борисов.

Преговорният екип ще се събере отново следващия понеделник в 11.00 часа. "Мнозинството хора в България си мислят, че изборите са почти неизбежни, защото ако има нещо по-лошо от правителство на всяка цена, това е правителство без принципи. За съжаление БСП, СДС, НДСВ заминаха в историята", смята Борисов.

"Гледаме отговорно. Не е честно през няколко месеца на Плевнелиев да му се вменява да прави служебно правителство и да носи отговорността на партиите и след това всеки да се упражнява чие е служебното правителство, затова партиите сме длъжни да излезем от кризата и да намерим решение", каза още Борисов.

Той подчерта, че ще присъства на преговори тогава, когато има подготвено коалиционно споразумение, ако има детайли по него или компромис, който преговорния екип не е готов или оторизиран да направи.

„Аз съм твърдо за единство на Реформаторския блок и сме длъжни с тях да се разберем още повече, че техните лидери заявиха, че над 90% ни съвпадат програмите. Тогава не виждам някакви различия. Да не говорим по тема съдебна система, енергетика – там имаме общи виждания”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Миналата седмица ГЕРБ проведе разговори с всички парламентарно представени партии. Най-голямо сближаване на позиции формацията имаше с Патриотичния фронт и АБВ. Преговорите с "България без цензура" и "Атака" пък завършиха с крах.

Бойко атакува Волен във Facebook: Показа, че празнодумството е най-силната му политика

За пореден път Волен Сидеров намери "най-удачния" начин да покаже, че евроатлантическият път на страната му е чужд и че празнодумството...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика