Паргов уверява, че комуникацията вътре в БСП ще се подобрява

15718
Паргов уверява, че комуникацията вътре в БСП ще се подобрява
Снимка: БГНЕС

Не е вярно, че нищо не се случва в БСП. Изяснихме позицията ни за актуализаята на бюджета, готвим и предложение за промени в Закона за средното образование - например финансирането на частните образователни институции. Тези примери даде лидерът на БСП-София Калоян Паргов пред радио К2 за това, че социалистите не са изпаднали в летаргия и вътрешни боричкания.

Що се отнася до случващото се във вътрешнопартиен план, Калоян Паргов заяви, че има набелязани мерки за организационно и функционално преструктуриране, което е прелюдия към подготовката за местните избори.

Манолова допуска на се оттегли от ръководството на БСП

Аз съм последният човек, който ще отиде в друга формация, ще прави друга формация или ще работи срещу БСП. Това каза депутатът от БСП л...

Паргов каза, че отливът на тези избиратели е бил анализиран. Една от причините за това е, че БСП е отстъпила от част от своите ангажименти заради компромисите, които е направила. Той продължи, че първата стъпка към възстановяването на това доверие е оставането на БСП в опозиция, въпреки призивите и натискът, включително и по линия на Брюксел, да се влезе в едно коалиционно управление. Що се отнася до призивите вътре в БСП за влизането в такава коалиция, председателят на ГС на БСП-София заяви, че ги отдава на персонални виждания вследствие на промени, настъпили в ръководството на партията.

„Това е един от големите проблеми на левицата - разноговоренето и говоренето на обидените”, категоричен беше Паргов. Заради това  по време на конгреса на партията през лятото е имало най-различни виждания и схващания, че е необходим някакъв взрив и той би дошъл с алтернативна кандидатура за председател на партията, която би учудила обществото и би дала знак за някаква промяна. Той обаче заяви, че сам по себе си изборът на лидер не означава промяна, а начинът на мислене, подходът, начинът на работа, отварянето - това всъщност е промяна и точно това куца на БСП. Затова е необходимо да започне да се работи истински в тази посока, а не само да се говори. „Малко си говорим, малко си комуникираме помежду си, това са все проблеми, които сме си набелязали и имаме план за действие в тази посока”, категоричен беше Калоян Паргов.

Кои са големите предизвикателства и тежките моменти през правителството?

„На това правителство много хора му „бабуваха”, включително и извън пределите на страната”, заяви Калоян Паргов и продължи, че въпреки програмната си декларация, целяща да покаже единение, е видно, че кабинетът е съставен в рамките на жаждата за власт. Участващите в коалицията ясно са показали, че разпределението на постовете е първата задача, която е била препъникамък. Калоян Паргов припомни, че са били освободени всички останали от времето на Пламен Орешарски областни управители и на тяхно място са били назначени нови и тъй като от Патриотичният фронт са актуални с опонирането си в рамките на кабинета, трябва да бъде зададен въпросът дали ще отидат да протестират против назначаването на новия областен управител на София, който е представител на протурската партия на Касим Дал. Членът на ИБ на БСП беше категоричен, че всички публични изяви на представителите на управляващата коалиция приличат на евтини пиар акции.

Манолова и приближените й обмислят да правят движение в БСП?

Мая Манолова и кръгът депутати около нея обмислят дали да направят движение в рамките на БСП, чрез което да се установят като вътрешноп...

 

Изходът от ситуацията с КТБ

Калоян Паргов заяви, че управляващите в момента нямат никаква визия как точно може да се решат проблемите, произтичащи от този казус. Той продължи, че силно се съмнява, че отговорите на въпросите ще бъдат дадени на обществото. Председателят на ГС на БСП-София призова БНБ да не бяга от отговорност и добави, че големият въпрос, на който все още няма отговор, е какво се прави с държавните средства, които са били в КТБ.

Социалистът категорично заяви, че големият проблем на България е икономиката. „Може да взимаме заеми, може да увеличаваме дълга с нови заеми, но основното е мерки, които ще насърчат икономиката и най-вече насърчаване на производството”, заяви председателят на ГС на БСП-София. Той продължи, че е безсмислено да се взимат заеми, за да се наливат пари в нереформирани системи, каквото е например здравеопазването.

Михаил Миков иска да става президент на България

Председателят на Българската социалистическа партия (БСП) Михаил Миков се цели в поста президент на България, гръмна вестник "Сега". М...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика