Парламентът ще работи до приемане на бюджета на общините

19460
Парламентът ще работи до приемане на бюджета на общините
Снимка: БГНЕС

Пленарното заседание на Народното събрание ще продължи до приемането на всички текстове в закона за държавния бюджет. Това съобщиха от парламента, след като удължаваха на няколко пъти времетраенето на заседанието.

Спорът около парите за общините обаче е сериозен. По отделните текстове за всяка община има предложения на депутати от ГЕРБ за промени на заложените бюджети. Всички те обаче бяха отхвърлени от Комисията за бюджет и финанси.

Депутатите продължават да заседават и да приемат бюджети

Депутатите продължават да заседават в Народното събрание. По данни на "Протестна мрежа" те ще гласуват бюджети на различни министерства...

„Лишихте София от 8 нови детски заведения”, каза депутатът от ГЕРБ Емануела Спасова.

Борис Цветков от Коалиция за България репликира на Спасова като заяви, че от заложените средства за строителство на детски градини в София значителна част не е била усвоена. „Парите са на разположение на Столична община, но тези средства ще бъдат усвоявани в най-добрия случай следващата година. Днес в официален отговор от кмета Йорданка Фандъкова се посочва, че за 2014 г. е предвидено изграждането само на една детска градина”, каза Цветков.

Пленарното заседание продължава вече 14 часа. Първоначално беше предвидено то да се проведе до 16.00 часа, но дебатите наложиха неколкоктратни удължавания.

За да се ускори работата, председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев заяви, че предложенията по отделните членове не се приемат, защото вече е приета общата рамка на бюджета и ако бъдат подкрепени предложенията, ще трябва да се променя и общата рамка.

Дебатират утре за освобождаването от пост на Манолова

Дебатите по исканото предсрочно освобождаване на зам.-председателя на парламента Мая Манолова ще се проведат утре. Това обяви в пленарн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика