Партийните лидери се срещат утре, за да решават за правителство

16108
Партийните лидери се срещат утре, за да решават за правителство
Снимка: БГНЕС

Утре ще има среща с председателите на парламентарните групи, ще има лидерска среща и там действително ще бъдат повторени част от тези неща, които днес г-н Борисов заяви от парламентарната трибуна. Това заяви пред журналисти заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде „Фокус”.

„Смятам, че с днешното полагане на клетва на всички депутати, които са част от 43-тото Народно събрание, вече говорим за подобни срещи във формат лидери на парламентарно представени партии в българския парламент”, допълни Цветанов.

Цачева: Ще бъдат положени максимални усилия за създаване на кабинет

Емоцията е много силна. Публично от парламентарната трибуна бе обявена позицията на партия „Атака“. Приемам аргументите на ...

Попитан готова ли е ГЕРБ да приеме предложението на Патриотичният фронт за министри, които не са лидери, а експерти, Цветанов заяви, че Борисов е обявил, че би могъл да направи компромиси и това е решение на съответните парламентарно представени партии. „Това, което мога категорично да заявя е, че ние гледаме съвсем отговорно да се състави правителство, излъчено от възможния мандат в този парламент на ПП ГЕРБ и да търсим подкрепа за много от секторните политики, които са евроатлантически за България”, обяви Цветанов.

Във връзка с това, че ДПС не приемат такъв вариант за правителство, Цветанов подчерта, че тепърва ще влязат в много конструктивни разговори и изрази убеденост, че когато има подобна атмосфера, е оптимист за добрия тон в българския парламент и взаимните компромиси, които трябва да направят всички, за да може да се даде силен тласък за силно управление.

„България днес се нужда от тази стабилност, която може да реши проблемите с КТБ, актуализацията на бюджета, новия бюджет за календарната 2015-та година и финализиране на всички процедури, за да започнем да усвояваме средства от европейските оперативни програми”, каза още Цветан Цветанов.

Ние сме достатъчно отговорни. Смятам, че лидерската среща ще даде отговор за самите стъпки, които могат да бъдат реализирани за една, две или четири години, допълни Цветанов. „Всичко ще бъде от желанието и искреността на всички парламентарно представени партии в българския парламент. За държавата е най-важно да има стабилност, а тази стабилност минава с една устойчива среда за правене на политики и достатъчно дълъг срок, за да могат да бъдат реализирани”, посочи Цветанов.

Сидеров предаде на гробокопачите на "Атака" един "здрав и неодялан поздрав"

Преди да започне речта си, лидерът на „Атака” Волен Сидеров поиска „да бъдат отстранени” нелегитимните символи ...

Цветан Цветанов подчерта, че е загубено много време и посока през последната година и половина и обясни, че са си взели поука. „Убеден съм, че всеки един ще даде правилните решения, за да можем действително да направим така, че България да бъде стабилна, да получим подкрепата от Европа. Самият факт, че утре пристига Джоузеф Дол в България означава, че Европа е загрижена за това, което се случва в страната и колкото по-бързо бъде съставено правителство, толкова по-добре”, заяви Цветанов.

Цветанов коментира, че председателят на партията Бойко Борисов ще вземе решение след консултациите на лидерско ниво по въпроса за съставяне на правителство, но това са трите възможни варианта, които са обявени от него. „Всичко зависи от диалога, който ще имаме с парламентарно представени партии. Едно е да имаш желание, друго е да можеш да го реализираш”, каза още Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика