Партньорство с Борисов и Цветанов ще навреди на всеки, предупреди Костов

20099
Партньорство с Борисов и Цветанов ще навреди на всеки, предупреди Костов
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ е основният виновник за сегашното състояние на страната, отсече Командира

 

Костов: Доган използва Пеевски като маша

Делян Пеевски е маша в ръцете на Ахмед Доган, заяви бившият премиер и десен лидер Иван Костов пред bTV. Според него дясното политическо...

Невъзможно е партньорство на Реформаторския блок с ГЕРБ. Това заяви бившият премиер Иван Костов на срещата със симпатизанти в Кърджали. Той добави, че ГЕРБ носи основната вина за сегашното състояние на страната. Партньорство с Борисов и с Цветанов би навредило абсолютно на всеки. На предстоящото през март национално събрание на Реформаторите той смята да постави категорично въпроса за отношението към ГЕРБ, информира БГНЕС.

Ръководителят на академичната лаборатория за управление на рисковете при НБУ заяви, че изборите са дали възможност на управляващите да "преосмислят" кризата. Според него меката зима облекчава сметките и не прави кризата толкова остра. Според анализите на лабораторията европейските избори са много по-важни от националните, защото извънредният вот през миналата година е създал много нестабилна управленска конструкция, опряна на вота на "Атака".

"А това носи големи минуси най-вече на БСП, от което се възползват Георги Първанов и хората му в АБВ. Предстоящите избори са нещо като реванш, като повторен избор – управляващи и опозиция ще си премерят отново силите и ще се види кой има право да бъде във властта. Трябва да се следят шансовете за преминаване на прага, защото който не ги прескочи, му предстои мрачно бъдеще. В този смисъл евроизборите ще играят ролята на сито – ще отсеят многото кандидати за ЕП", коментира Костов.

Според анализите, налице е много сериозен националистически вот, който в момента е пръснат в различни формации и те нямат никакви шансове да влязат в новия Европейски парламент. "Кабинетът на Пламен Орешарски направи малки жестове с вдигане на парите за майчинство, на минималната работна заплата, на пенсиите и замразяване на годините за пенсиониране. Това са малки стъпки, защото страната няма пари за щедра пенсионна или социална политика. Така обаче беше потушено най-голямото недоволство, без да се решават големите проблеми. Всичко в България изглежда като че живеем в отложено време", посочи Иван Костов.

Костов за референдум, но против въпросите на Плевнелиев

Бившият премиер Иван Костов се обяви за референдум за изборното законодателство, но предупреди, че въпросите, които предлага президент...

Прогнозите на лабораторията за икономиката и бизнеса, които е представил на лична среща с премиера Орешарски не са добри. "За съжаление, прогнозата не е добра, защото парите на държавата са малко, в буквалния смисъл на думата. Слабият растеж е смачкан от дефлацията, все по-малко са парите в обращение", заяви анализаторът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика