Паси: В момента наистина е по-добре танковете да дойдат

13077
Паси: В момента наистина е по-добре танковете да дойдат
Снимка: БГНЕС

Това не е чужда военна техника, трябва да престанем в тези термини, това е съюзническа техника. Откакто сме в НАТО трябва за говорим не за чужда, а за съюзническа техника. Така обясни нещата със съвместните учения на НАТО в България в ефира на bTV Соломон Паси и даде следния пример:

"Като се ожените парите на вашата жена ще бъдат чужди или ваши общи? Аз понеже съм женен ви казвам, че парите са общи. Те са съюзнически. Погледнете Семейния кодекс - той дава достатъчно ясна квалификация. И една кутия цигари да си купите - тя е обща. Същото е и с танковете. А ние имаме прекрасни предбрачни договори с НАТО."

Соломон Паси: Трябва да внимаваме да не повторим гръцката криза

Трябва да внимаваме да не повторим гръцката криза. Това каза пред БНТ бившият външен министър Соломон Паси. На първо място, според нег...

Паси припомни, че съгласно договор за обикновените въоръжените сили в Европа, България има право на над 1000 танка на своята територия. Така че това, което в момента трябва да кажем е: "Пратете ни не 14, а 1400 – това  е което ще донесе сигурност на българина, на общините, на градовете, на нацията", добави Паси.

На въпрос от какво трябва да се притесняваме, Паси показа брой на вестник със заглавие: "Руснаците се върнаха."

Паси обърна внимание на това, че "завчера Интерфакс пусна една новина, която сега не е breaking news, а именно: генералната прокуратура на Русия започва разследване дали прибалтицйските държави са се разделили законно от СССР. Но това ще доведе до breaking news след няколко месеца."

Ако НАТО не покаже своята воля и сила опасността е реална, категоричен е още той.

Соломон Паси: Няма как да откажем на НАТО, ако поискат да оставят военна техника

Разгръщането на военна техника е необходимост, а не е по желание. Хубаво е, че вече има повече страни членки на НАТО, в които вече има ...

На уточнението, че показаната статия във вестника се отнася до туристите Паси каза: "Путин е непредсказуем в западната терминологоия. И той може да каже: Аз отивам да защитя моите сънародници в Св. Влас."

Според него "има една принципна грешка, че липсата на въоръжение те прави силен, точно обратното – наличието му те прави силен."

Той припомни думите на Петър Младенов "По-добре танковете танковете да дойдат" и добави: "В момента наистина по-добре танковете да дойдат. Има едни хора, които ще са доволни единствено ако дойде само съветската армия."

Приятелството с американците не трябва да се представя като конфронтация с Русия, това са две различни неща, допълни още той.

Соломон Паси готов да се изправи срещу Фандъкова за кмет на София

Соломон Паси изрази готовност да се изправи срещу Йорданка Фандъкова в битката за кмет на София от страна на Реформаторския блок. Той г...

Паси припомни и че през миналата година у нас е имало 78 натовски учения, а през последните 4 години – 211.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика