Патриотичният фронт е взел решение за подкрепата си към правителството

13909
Патриотичният фронт е взел решение за подкрепата си към правителството
Снимка: БГНЕС

На среща с формацията вчера разговаряхме за вземане на решение по отношение на казуса със заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов и областния управител Веселин Пенев, които са представители на протурска партия. Решението, което трябваше да вземе Конституционният съвет на тези 12 партии, присъединени към коалицията, беше дали да продължаваме да подкрепяме правителството, или не. Взехме решение, имаше крайни позиции и в едната, и в другата посока. В крайна сметка се взе решение, което е ясно и категорично, само че нямам право да го оповестя. Това каза съпредседателят на „Патриотичен фронт НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов пред бтв.

По думите му целта им е да се опитат да направят нещо за Родината и че управлението не е тяхна самоцел.

М. Димитров: Патриотичният фронт трябва да остане във властта

За да бъдат направени всички сложни реформи, трябва да можем да стъпим върху мнозинство. Това заяви едно от лицата на Реформаторския бл...

„И днес, и утре ще продължим да преговаряме с Реформаторите и ще търсим решение на този казус, решение, което да е полезно за България”, заяви Симеонов.

„Трябва да припомня, че в програмната декларация на правителството влизат около 70% от изискванията от нашата програма. Правителството в момента работи по програма, която е 70% от нашата и затова е трудно да се вземе решението. Няма никакъв проблем Бойко Борисов да се откаже от нас. Проблемът е, че ние сме в парламента, за да изпълняваме нашите предизборни ангажименти и нашата отговорност, която сме поели пред избирателите си. Не мога да коментирам какво е казал Бойко Борисов”, посочи още Валери Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика