Патриотичният фронт против назначаването на нови посланици

15193
Патриотичният фронт против назначаването на нови посланици

На заседанието си днес, 15.10.2014 г., Министерският съвет на Република България взе решение да предложи на Президента да издаде укази за назначаване на извънредни и пълномощни посланици на страната ни в Иран, Катар, Казахстан и Туркменистан.

"Подобно решение в последните дни от съществуването на служебния кабинет е продължение на порочните практики за назначаване на дипломатически постове на удобни и партийно послушни лица в края на мандата на всяко едно правителство. Особено скандално е предложението за извънреден и пълномощен посланик в Катар да бъде назначен бившият евродепутат от ДПС Метин Казак, който не е дипломат от кариерата." Това се казва в протестна декларация на КП „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО".

Каракачанов: Изпратили сме 10 точки на Борисов

По никакъв начин не трябва да се работи в парламента по начина, по който се работеше досега – при празни зали, дълги командировки...

КП "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" остро протестира срещу това решение на служебния кабинет и настоява президентът да не издава указ за назначаване на така предложените от служебното правителство нови извънредни и пълномощни посланици.

"Външната политика на Република България не бива да става за пореден път жертва на задкулисни партийни сделки, а дипломатическите мисии да се превръщат в топли местенца за партийни активисти", категорични са от Патриотичния фронт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика