Патриотите решават другата седмица дали ще оттеглят подкрепата си от правителството

25436
Патриотите решават другата седмица дали ще оттеглят подкрепата си от правителството
Снимка: БГНЕС

Ако няма промяна до края на другата седмица и Орхан Исмаилов остане зам.-министър на отбраната, следващата седмица ще свикаме съвет на ПФ и ще вземем решение дали ще оттеглим подкрепата си от кабинета, заяви пред Дарик председателят на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

За него е по-важно да се запазят коректните взаимоотношения в рамките на ПФ.

"Никакъв етнически рекет не упражняваме. Не може партия, на чиито плакати през миналата година беше Ердоган, да бъде сред управляващите държавата, каза Каракачанов за партията на Корман Исмаилов, която участва в Реформаторския блок. От където и да го погледнете, Ердоган изпълнява една неоосманистка политика и се намесва във вътрешните ни работи. Проблемът с вакъфските имоти също е провокиран от него", допълни лидерът на ВМРО.

"От няколко години е известна връзката на партията на Корман Исмаилов с министър-председателя на Турция Давутуглу. В рамките на преговорите, които водихме през октомври, казахме, че присъствието на тази партия в РБ си е техен проблем, но ние няма да подкрепим техен член в управлението на държавата.

Ние подкрепихме едно правителство, в което министърът на културата се казва Вежди Рашидов, нямаме нищо против участието на мюсюлманите в управлението на нашата държава. Но само съмнението, че една партия е била в контакти с този човек, е основание да имаме не едно, а пет наум", каза Каракачанов.

Ние не създаваме проблем, а искаме да премахнем този проблем, посочи той.

Каракачанов обясни, че оттеглянето на подкрепата е чисто политически акт - когато си подкрепил управляващото мнозинство, правиш компромиси, но ако си оттеглил подкрепата, ти нямаш ангажимент към това мнозинство.

За спора дали да бъдат свалени от националната телевизия новините на турски език, Каракачанов каза, че новините са били един политически компромис, направен по времето на Иван Костов, 1999 година, за да бъдат спечелени гласоподаватели. "В Конституцията е написано, че официалният език е български, няма какво да спорим по този въпрос. По тази логика, защо няма новини на арменски например", попита риторично той. До февруари новините на турски трябва да бъдат свалени от национален ефир и да бъдат пренасочени към регионални телевизии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика