Патриотите ще подкрепят Бъчварова за вътрешен министър

12261
Патриотите ще подкрепят Бъчварова за вътрешен министър
Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт ще подкрепи Румяна Бъчварова за вътрешен министър. Целта ни е да има стабилност в държавата, а този вот е гарант за това, обяви съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов пред БНТ.

Относно оставката на Веселин Вучков, Каракачанов каза, че явно бившият шеф на МВР и премиера не са си говорили добре, или ако са си говорили, не са се чували.

"Атака" и ПФ отново стигнаха почти до бой

Със скандал и на косъм от физическа саморазправа завърши днешният работен ден на депутатите, предаде БГНЕС. Минути преди края на засед...

„Смятам, че денят за оставката беше доста неправилно избран. Това породи съмнения, че има някакъв заговор. Не беше правилно избран моментът от Вучков, но така е решил, така е постъпил”, добави патриотът.

Каракачанов сподели още, че Румяна Бъчварова е диалогичен човек и той се е уверил в това по време на преговорите за съставяне на кабинет. „Материята в МВР й е чужда, но тя е последователна в действията си и вярвам, че ще направи така, че нещата да се случват. Важно е да успее да настрои апарата да работи и вярвам, че тя ще успее”, добави той.

Съпредседателят на ПФ добави, че партията му има разминавания с ГЕРБ, но всичко се изглажда в разговори. „ПФ е в парламента, защото така са решили избирателите, а не благодарение на ГЕРБ. Когато кабинетът се движи и изпълнява общата програма, под която сме се подписали, нещата ще се случват. Ако има забавяне, ние ще напомняме за тях”, каза още Каракачанов.

Относно скандала, който предизвика днес депутатът от Атака Десислав Чуколов, след като хвърли папка по Димитър Байрактаров от ПФ, който бе на трибуната, Каракачанов каза, че е добре в парламента да има тест за алкохол и наркотици. „Ако има тест, такива неща няма да се случват”, завърши той.

ПФ ще иска задължително гласуване още на местните избори

Патриотичният фронт ще инициира промяна в Изборния кодекс - задължителното гласуване да бъде въведено възможно най-бързо и то да стане ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика