Павлова: Строежът на къмпинг Юг не е на морския плаж

7168
Павлова: Строежът на къмпинг Юг не е на морския плаж

Самосезирахме се по отношение на казуса за строителството на къмпинг Юг. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, съобщи БГНЕС.

"Още сутринта изпратих проверки на ДНСК и кадастъра да направят заснемане и проверки на строителните работи на територията на къмпинг Юг. Строителството касае строителство на територията на къмпинг Юг", каза Павлова.

"Да запазим Корал": Крият кадастралните карти с дюните

Тук се строят бунгала, които са към хотела. Това твърдят туристи, които са дошли за почивните дни в къмпинг Юг, в залива Корал, където ...

По нейни думи имотът, върху който се строи, е частен терен на Фаворит АД, урбанизирана територията на къмпинг Юг, която се намира в Община Царево, за която има одобрен устройствен план още през 2004 г. Строежът не е на морския плаж, увери Павлова.

"Това са строежи от категория 5, има разрешение от архитекта на общината за строеж. На 30 декември 2013 г. съдът постановява, че разрешенията за строеж са законосъобразни, защото ДНСК не е компетентен орган да се изказва за оценка на околната среда", добави Павлова.

Припомняме, че сдружението "Да запазим Корал" алармираха за строеж на вилно селище в къмпинг "Юг", който се намира в северната част на залива Корал. Според сдружението едно от последните незастроени кътчета по българското Черноморие е било залято с бетонови площадки в седмицата преди Великден.

Твърди се, че инвеститорът има издадено разрешително от Община Царево за изграждането на вилно селище от 16 къщи с площ над 1200 кв.м".

Бетонираха плажа на къмпинг "Юг", алармират от сдружението "Да запазим Корал" (СНИМКИ)

Едно от последните незастроени кътчета по българското Черноморие беше залято с бетон в седмицата преди Великден. Къмпингът "Юг", в севе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика