Пеевски: Не съм заплашвал живота на Цветан Василев

20879
Пеевски: Не съм заплашвал живота на Цветан Василев
Снимка: БГНЕС

Твърденията на Цветан Василев и адвокатите му, че съм заплашвал живота му, не са верни. Подобни инсинуации са изключително нелепи и очевидно целят единствено създаване на предпоставки за поредното отлагане на явяването на Василев пред българското правосъдие. Това заявява в писмо до медиите ДПС-кадърът Делян Пеевски.

„Отново наблягам на обстоятелството, че нямам никакви отношения с Цветан Василев и не желая никой и по никакъв повод да свързва името ми с това лице, а още по - малко името ми да се използва от това лице като оправдание за продължаващите вече няколко месеца опити от негова страна да избегне срещата си българските съд и прокуратура. Друг е въпросът, че сам по себе си фактът, едно издирвано от Интерпол лице, с повдигнато обвинение за извършено тежко престъпление, да поставя на прокуратурата условия за завръщането си в България, включително използвайки твърдения за несъществуващи заплахи срещу живота и здравето му, е твърде абсурден", казва се в писмото на Пеевски.

Камен Костадинов: Хората харесват Делян Пеевски

Делян Пеевски не е ново лице за партията, а доказано име. Хората го харесват и го познават. Това заяви пред Нова телевизия Камен Костад...

В него се споменават проверките, извършени след предишни сигнали, че Пеевски е заплашвал живота на Василев.

"Образуваните преписки бяха прекратени, както от българската, така и от австрийската прокуратура, поради пълната им несъстоятелност. Не от мен трябва да се страхува Цветан Василев, а от хилядите вложители в КТБ, които очакват от Цветан Василев не игра на криеница, а сериозни отговори на въпросите – Къде са техните пари и как ще им бъдат възстановени от банката. На следващо място, предвид продължаващите инсинуации от страна на Василев и неговото близко обкръжение, за пореден път заявявам, че нито аз, нито семейството ми имаме необслужвани кредити в КТБ или някакви други отношения или интереси свързани с тази банка. Нека тези, които твърдят наличието на огромни мои кредитни задължения да докажат това – или да преустановят празното говорене и спекулациите по тази тема”, пише още в писмото.

Припомняме, че по-рано днес съдът в Белград наложи на банкера Цветан Василев най-леката мярка - подписка. Така той ще изчака на свобода евентуалната си екстрадация в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика