Петър Москов: Спешната помощ се нуждае от 3 неща

28822
Петър Москов: Спешната помощ се нуждае от 3 неща
Снимка: БГНЕС

Наследявате най-тежкото министерство. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков при официалното предаване на поста си на наследника си д-р Петър Москов.

От своя страна кадърът на ДСБ отбеляза, че Ненков е свършил добра работа в сектора.

България отново на опашката по здравеопазване в Европа

България се нареди на опашката по здравеопазване в Европа. Страната ни заема 30-о от общо 35 места в тазгодишния Индекс на европейския ...

В спешната помощ трябва да се подсигурят три неща. Това заяви още новият министър.

На първо място е кадровото обезпечаване, което става с различни начини на финансиране и заплащане на хората, които работят там. "За това има определени алгоритми, които са изработени. Имаме ангажимент, който е свързан и с нашата управленска програма. Това е един от приоритетите на управленската коалиция”, обясни министърът. На второ място трябва да бъдат осигурени със съответната апаратура. Трето - трябва да се направи ясно разделение между различните части на тази Спешна помощ.

"Има части, които са свръхнатоварени, има и такива, които не са. Това изисква и различен подход, съобразно инфраструктурата, отдалечените райони и гъстонаселените градове, като София, Варна и Пловдив”, поясни министърът.

МЗ поема ясен ангажимент към спешното завършване на електронното здравеопазване и ясни промени в Спешната помощ, заяви още Москов. 

1 млрд. лева за здравеопазване от ЕС за следващите седем години обеща Таня Андреева

Близо 1 млрд. лева ще бъдат отделени за българското здравеопазване през следващия програмен период 2014 - 2020 година. Това каза здрав...

Той добави:Има спешни неща, които екипът на Мирослав Ненков е развил и са почти стигнали до реализация, като моят екип ще ги продължи. Медицината ще се върне в българските здравни заведения и в болниците, а търговията постепенно, но сигурно, ще отстъпва мястото си на медицината. Аз искам държавните болници да престанат да бъдат търговски дружества".

Новият министър и неговият екип ще иска актуализация на бюджета., информира агенция "Фокус". Москов добави: "Не искам да се ангажирам с цифри, които не са сигурни”, допълни Москов.

По случай назначението си той получи от служебния министър Мирослав Ненков малко керамично слонче с пожеланието новият министър да взима мъдри решения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика