Пламен Орешарски: Освободихме страната от страха

36845
Пламен Орешарски: Освободихме страната от страха
Снимка: БГНЕС

"В нито една страна управляващите нямат пълна подкрепа, но това не бива да пречи да се работи за общото благо. Уверявам ви, че никога не съм гледал по друг начин на нашите съграждани, които не одобряват кабинета, освен като хора, които с нещо не са съгласни. Не съм ги възприел като крайни опоненти или врагове. Нещата, които ни обединяват са повече от различията. Правителството работи за доброто на обществото и държавата", заяви министър-председателят Пламен Орешарски в предаването „ДИКOFF".

„Върнахме цялото невърнато ДДС, разплатихме голяма част от заварените задължения към бизнеса. Освободихме страната от страха. Един познат ми сподели наскоро, че освен всичко останало българите са забравили и израза „Абе, това не е за по телефона", добави Орешарски.

Премиерът коментира и протестите и заяви, че за цялото време, в което се протестираше, той не е чул никакви искания, а той е бил готов да обсъди всичко с протестиращите.

„Не всички решения на Министерски съвет са перфектни, няма такива системи, но решения, които не са полезни за обществото - няма", коментира министър-председателят темата за законопроектите.

„До изпълнението и строежа на седми блок на АЕЦ Козлодуй има много време. Кой ви е казал, че ще строим без търг? В този сектор всички фирми се свеждат до няколко, общо три компании в света правят ядрени реактори. Практиките показват, че преобладаващата част от технологиите се избира без търг. За останалото ще има търг.

Не мога да кажа колко ще струва, тъй като още се водят преговори. Иначе казано - ние все още нищо не сме се разбрали", заяви Орешарски на въпрос за енергийната политика на страната.

Орешарски: Наредбата за диверсифициране на държавните пари е изпълнена

„В края на месец ноември - декември банката, която държи най-много държавни авоари, управлява малко над 22% от всички авоари. Н...

 

 

 

 

Премиерът опроверга Петков: Не сме разговаряли за Борисов

Аз съм се виждал няколко пъти с г-н Румен Петков и не бих могъл да ви разказвам какво точно сме си говорили. Но никога не сме говорили ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика