Плевнелиев: Имах и тайна среща с вицепрезидента на Amazon

18452
Плевнелиев: Имах и тайна среща с вицепрезидента на Amazon
Снимка: БГНЕС

Вижте, държавният глава имаше и друга тайна среща в Австрия, видях се с вицепрезидента на Amazon. Това заяви пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

Плевнелиев се обърна към журналист с думите: "Държавният глава се е опитал да работи за една достойна българска позиция, работни места и повече инвестиции в България". Попитан дали най-накрая ще даде обяснение за тайната си среща с шефа на EVN във Виена, Плевнелиев каза: "Хората не си зададат елементарния въпрос, извинявайте, не е ли съвсем в рамките на нещата, тогава, когато държавният глава е на посещение в Австрия и ще се срещне с президента, министър-председателя и външния министър, знаейки, че те ще поставят категорично и ясно въпроса за най-големия инвеститор в България, нима не е редно държавният глава да го направи".

Във връзка с промените в Изборния кодекс и броя на членовете на ЦИК Плевнелиев заяви, че се радва, че народните представители са поправили един не добре работещ текст и сега за него е много по-лесно да свърши работата в рамките на конституционната процедура и срок. "Ще действам како винаги - по закон, бързо и ефективно", допълни той.

Плевнелиев обясни, че за нов шеф на НСО има консултации, които продължават. За мен е важно да има диалог, не бих искал да изненадвам Министерски съвет, нито Министерски съвет да ме изненада мен с решения, които не са работещи, каза държавният глава и обясни, че НСО е важна институция и е постигнала не малко в последните години. Надяваме се Законът за НСО да бъде доведен до успешен край. Моето изискване към новото ръководство на НСО ще бъде именно в тази посока - затвърждаване на закона, който трябва да мине през Народното събрание, за да може всички да знаем точно какви са правилата и, че те се спазват. Надявам се много скоро тези консултации да доведат до консенсус между водещите институции, за да може да имаме достойно ръководство и то да си свърши добре работата, заяви Плевнелиев. Той обясни, че се минава през различни кандидатури за директори на НСО, но е особено важно това да са хора, които да доведат до успешен край реформата в НСО и да са хора в системата, а не да са поредните "парашутисти, спуснати по политическа линия".

Преди това президентът Росен Плевнелиев присъства на церемонията по награждаването на българските ученици, отличени с медали от Австралийското математическо състезание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика