Плевнелиев: НС не уважи волята на народа

6280
Плевнелиев: НС не уважи волята на народа
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев счита, че днешното решение на Народното събрание не отчита в пълна степен заявената воля на българския народ да определи правилата, по които избира своите представители.

Повече от половин милион български граждани застанаха зад необходимостта от провеждане на референдум по три въпроса от съществено значение не само за изборния процес, а и за демократичното развитие на страната. Това се казва в официална позиция на държавния глава Росен Плевнелиев, обявена след изявлението му пред народните представители по повод провеждането на Национален референдум, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Цветанов: Референдумът се обезсмисля

"Референдумът само с един въпрос се обезсмисля", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ, след като депутатите отхвърлиха ...

"Конституцията ясно определя ролята и отговорностите на всеки, за да работи пряката демокрация. Крайното решение е на Народното събрание и всяка една от политическите сили, представени в него, носи политическа отговорност за своите действия.

Държавният глава вярва, че на предстоящия референдум българските граждани ще покажат чрез своята активност, че тяхното мнение е важно и че те искат да бъдат активен участник във вземането на важните за страната решения.

Държавният глава благодари на всички народни представители, които с вота си подкрепиха идеята да бъде чут гласът на народа", се казва още в позицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика