Плевнелиев: Не чух обратни на моите аргументи в НС

12191
Плевнелиев: Не чух обратни на моите аргументи в НС
Снимка: БГНЕС

Издал съм общо 107 указа за промени в закони, изготвени от 42-рото Народно събрание. От тях са върнати само 7, като за всеки от тях са посочени ясни аргументи. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по повод налагането на още едно вето от негова страна - този път върху Закона за земеделските земи, съобщава БГНЕС.

Държавният глава посочи, че според него в Народното събрание не са се чули обратни на неговите аргументи, когато са разглеждани върнатите за ново обсъждане поправки.

"Пожелавам си в този ден, когато лидери на различни парламентарни групи говориха от трибуната за катарзис и парламентаризъм, да чуя и обратни аргументи заради парламентаризма и народа", посочи Плевнелиев.

Във връзка със скандала около подписите за регистрацията на партиите Плевнелиев посочи, че "това е много сериозен скандал, който тепърва ще се развива" и е недопустимо да бъдат фалшифицирани подписи на български граждани. Трябва да има проверки от съответните институции, а след това и наказани, настоя той.

По думите на президента ситуацията в Украйна "буди дълбока тревога". 

Европейската комисия и НАТО трябва много решително и категорично да посочат, че няма да се връщаме към политики от 19 век, когато големите държави са си позволявали да разделят и да определят други държави за периферия, обясни Плевнелиев.

"България е активен член на НАТО и ние сме длъжни да обърнем внимание на променения баланс в Черно море. Трябва да надградим своите отбранителни способности. Видяхме, че се води целенасочена политика за дестабилизиране и тя не може да остане без отговор. Евроатлантическата солидарност е много важен инструмент, за да може да защитим и националната сигурност на България", добави той.

Плевнелиев за фалшивите подписи: Да има проверка и наказани

Не може да бъдат фалшифицирани подписите на български граждани, но тук опираме до работещи институции. Те трябва да направят своите про...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика