Плевнелиев: Военните не трябва повече да поръчват оръжия на не-натовски държави

3270
Плевнелиев: Военните не трябва повече да поръчват оръжия на не-натовски държави
Снимка: БГНЕС

Военните не бива повече да възлагат поръчки за военни способности на не-натовски производители на оръжия. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на официалната церемония за откриването на Щабен елемент за интегриране на силите на НАТО в България, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Обръщам се с думи на благодарност към всички, които допринесоха да активираме щабните елемент за интегриране на силите на НАТО в България. Минаваме през трудни времена и комбинация от кризи. Гражданите очакват колективните сили и отбрана да бъдат стратегически приоритет", заяви Плевнелиев.

Борисов: Надявам се, че договорът с Полша за ремонта на МиГ-29 ще се финализира

"Надявам се, че договорът с Полша за ремонта на МиГ-29 ще се финализира и 26-27 изтребители да бъдат модернизирани за период от 5-6 год...

По думите му свободата, демокрацията и върховенството на закона, човешките права и свободи са висша ценност. "Свободата и демокрацията не са даденост и трябва да се отстояват ежедневно. Откриването на Щабните елементи е израз за солидарността на Алианса. Тези щабове ще бъдат свързващото звено при провеждането на общи учения. НАТО е отбранителен съюз на демократични държави", добави Плевнелиев.

Според него това, че сме отбранителен съюз, не означава, че сме пасивни. "Подобряваме своите способности за отбрана и противодействие. НАТО е уникален съюз, в който всеки е важен. Ще изградим адекватни способности, за да защитим суверенитета и териториалната ни цялост. МО ще възложи на нашите полски приятели поддръжката и модернизацията на самолетите МиГ-29", каза още Росен Плевнелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика