Плевнелиев: Втори лифт в Банско трябва да има

20064
Плевнелиев: Втори лифт в Банско трябва да има
Снимка: БГНЕС

Плевнелиев: България може да пострада при всеки руско-украински спор

При всяко напрежение между Русия и Украйна България може да пострада. Трябва да променим това, заяви президентът Росен Плевнелиев пред ...

В Банско трябва да има втори кабинков лифт. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който посети стартовете за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, съобщава националното радио.

Цачева удари рамо на втория лифт на Банско

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева напълно подкрепи изграждането на втори кабинков лифт в Банско. Това стана ясно по врем...

Според държавния глава туризмът е най-важната идустрия за страната ни и затова тя не трябва да губи от безсмислено противопоставяне.

"Банско заслужава втора кабинка. Българските ски курорти като Добринище, като Чепеларе, като Пампорово, като Боровец, Сапарева баня и всички останали, имат пълното основание, съобразявайки се с високите екологични стандарти на Европейския съюз, да се развиват. Не виждам никакво противоречие. Ще го кажа ясно, има начин, по най-високи екологични стандарти, да правите ски-туризъм. Нека да го направим", заяви Плевнелиев.

По думите му България може да се поучи от Австрия и Швейцария, като „има начин по най-високите екологични стандарти да правите ски туризъм”.

Местните жители отдавна настояват да бъде изграден още един лифт в курорта. Премиерът Бойко Борисов обаче отмени решението за разширяване на ски-концесията с фирма "Юлен". Еко организации настояват за затягане на контрола върху концесионера на ски зоната заради нарушения в концесионния договор. Същестуват притеснения, че заради строежа ще бъдат изсечено огромно количество дървета. Срокът, в който сформираната работната група трябваше да излезе с решение на спора с концесията, беше удължен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика