Плевнелиев за фалшивите подписи: Да има проверка и наказани

12273
Плевнелиев за фалшивите подписи: Да има проверка и наказани
Снимка: БГНЕС

Не може да бъдат фалшифицирани подписите на български граждани, но тук опираме до работещи институции. Те трябва да направят своите проверки и съответно да има наказани. Това каза пред журналисти в парламента президентът Росен Плевнелиев във връзка със събирането на подписки за регистриране на партии за изборите за Европейски парламент, предаде „Фокус”.

„Очевидно това е много сериозен скандал, който тепърва ще се развива в държавата. Това са недопустими действия”, посочи държавният глава.

Пенчев е сигурен, че в България действа пазар за лични данни

Учудването на омбудсмана и бивш конституционен съдия Константин Пенчев от факта, че подписът му е бил откраднат за политическа кауза го...

Във връзка с излизането на България от 8-годишния мониторинг върху правосъдието и вътрешните работи, президентът Плевнелиев заяви: „Тук е въпрос и на едно пожелание от моя страна в рамките на идващите европейски избори в България – нека политическите партии като направят своите кампании, да дебатират и по тази тема. Нека след това избраните от България избраници в Европейския парламент да защитават обща позиция. Нека да си пожелаем да видим всички български евродепутати заедно, а това е много смислено действие. След като има такъв механизъм за България и за Румъния, със сигурност неговото бъдеще може да бъде решено на европейската сцена”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика