Подпалиха офис на ББЦ в София

22176
Подпалиха офис на ББЦ в София

Офисът на ”България без цензура” на бул. ”Ломско шосе” в София е бил подпален в сряда през нощта.  Витрината на помещението е разбита с паве, след което вътре е хвърлен коктейл ”Молотов” със запалителна течност.

Сигналът за пожара е подаден в 3 часа.

Рап с Бареков взриви интернет

Рап с Николай Бареков и останалите лица от коалицията на "България без цензура" взриви интернет. Видеото бе разпространено от Ранобудни...

В момента се оценяват щетите от пожара и се провежда разследване.

От ”България без цензура” коментират, че атаката е "опит за сплашване, което има за цел да неутрализира растящата популярност на партията на Николай Бареков в ”Надежда”.

Председателят на софийския щаб на партията Васил Василев коментира: „Убеден съм, че този безобразен хулигански акт е политическа поръчка. ББЦ стана много силна по места за кратко време и мнозина партийни активисти, главно от ГЕРБ и БСП, виждат заплаха за политическото си развитие, защото гласовете за старите партии преминават към новата коалиция. От няколко дни общината ни изнудва да премахнем шатрата, на която водим предизборната си кампания, защото само за последните дни в нея събрахме над 300 заявления за членство в ПП „България без ценузра”. Явно нервите на опонентите ни вече не издържат. Припомням, че преди няколко месеца беше опожарен и офисът ни в Стара Загора. И там, и в София в момента управлява ГЕРБ. Изводът е, че някои партии могат да водят предизборните си кампании единствено с насилствени методи”.

Василев добави, че подобни наказателни акции подменят дневния ред на дебата за европейската политика на Българи. Той призова органите на реда да си свършат работата и в най-кратки срокове и да установят поръчителите и извършителите на палежа.

Абитуриентка иска Бареков за кавалер на бала си

Абитуриентка от Полски покани Николай БАреков да й стане кавалер на бала. Поканата бе отправена от момичето по време на посещението на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика