Посланикът ни в Москва: Съжаляваме за спирането на "Южен поток"

26613
Посланикът ни в Москва: Съжаляваме за спирането на "Южен поток"

България съжалява за решението да бъде спряна работата по "Южен поток". Това заяви българският посланик в Москва Бойко Коцев. Той добави, че в рамките на ЕС се обсъжда "как да бъде осигурен районът с енергоресурси".

"Ние получаваме газ от три направления, сега се разработва четвърто, Каспийският регион, а в перспектива и от Близкия изток. За нас това е важно, защото когато се карат Русия и Украйна, страда България". Това посочи посланикът ни, цитиран от агенция ТАСС и БГНЕС.

От Русия: Въпросът с "Южен поток" е приключен, отказахме се

Русия се отказа от строителството на газопровода "Южен поток" и към днешна дата въпросът е приключен. Това заяви в интервю за РИА Новос...

Откакто бе спряна тръбата, която стига до България, "ние работим върху диверсификацията, активно разработване връзките с Гърция, Турция, Сърбия и Румъния. България има разнопосочна газопреносна система, което я прави надеждна транзитна страна", добави Коцев.

Той добави: "По данни на геоложките проучвания на българския континентален шелф има големи запаси от газ и ние смятаме да пристъпим към разработването им".

Тази година България ще опрости издаването на визи за руски граждани, които вече са посещавали нашата страна. Информацията обяви още Коцев. Процедурата по получаване на визи ще бъде по-бърза за онези, които вече са посещавали България и не са нарушавали визовия режим.


Отказът от "Южен поток" - шок за Белград

Обявеният от Русия отказ от енергийния проект „Южен поток" е бил шокиращ за Белград, след като вече две предишни сръбски правител...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика