Правителството е готово с предложение за шеф на БАБХ

66771
Правителството е готово с предложение за шеф на БАБХ
Снимка: БГНЕС

Направили сме предложение професор Пламен Моллов да оглави Българската агенция за безопасност на храните. Той е един от създателите на тази агенция. Това каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков на заседание на земеделската парламентарна комисия, предаде БГНЕС.

Предложението за Молов е направено на министър-председателя Пламен Орешарски преди два дни. Сега агенцията временно е управлявана от Венцеслава Тасева, която е във ведомството от 2009 година.

Бившият директор на БАБХ Йордан Войнов беше уволнен след скандала с дезинфекцията на ГКПП "Капитан Андреево". На 8 април 2013 г. Софийска градска прокуратура (СГП) се сезира по повод разследване на bTV за сключен договор между Българската агенцията по безопасност на храните (БАБХ) и фирма "Пи Еф Си" ЕООД. Договорът се отнася за събиране на такса "Дезинфекция" на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово. Възложена е проверка, с оглед данни за извършено престъпление, по чл. 219 (безстопанственост) и чл.220 НК (сключване на неизгодна сделка).

Освен депутат, Пламен Моллов беше председател на парламентарната земеделска комисия в периода 2001 - 2005 година. В мандата на 39-ото Народно събрание той оглавяваше и временната анкетна комисия за проучване дейността на фонд "Земеделие". В периода 2007 - 2009 година той е председател на парламентарната група на НДСВ.

СГП е спряла разследването за дезинфекцията на Капитан Андреево в края на април

Преди близо три месеца и половина Софийска градска прокуратура е прекратила проверката за събирането на такса "дезинфекция" на гранични...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика