Прегрупиране в НС? Няма такова нещо, твърди Цачева

13286
Прегрупиране в НС? Няма такова нещо, твърди Цачева
Снимка: БГНЕС

Няма ново прегрупиране на политическите сили в парламента. Това заяви пред Нова тв председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева по повод твърденията, че ДПС стоят зад всички важни гласувания зад правителството и дали партията се превръща в стратегически партньор.

„Начинът, по който водим диалога с четирите парламентарни групи, които формираме мнозинството, изключва това, за което твърдите. Няма ново прегрупиране на политическите сили в парламента. Убедена съм, че четирите парламентарни групи, които стоим зад кабинета „Борисов”, ще удържим казаната дума и ще продължим да бъдем твърдо зад кабинета. Ние не можем да забраним или неприемем глас по конкретно гласуване когато е резултат от отговорното поведение на всяка една от парламентарно представените партии”, добави тя.

Цачева удари рамо на втория лифт на Банско

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева напълно подкрепи изграждането на втори кабинков лифт в Банско. Това стана ясно по врем...

Цачева поясни, че тезата, че става въпрос за поемане на нов дълг, е била дълбоко погрешна. По думите й за всеки добронамерен човек, който без заден план разсъждава върху тази тема е ясно, че това е необходимото и възможното, което трябваше да се случи, за да може държавата да си поеме глътка въздух. „Голямата драма дойде от това, че не стана ясно в началото, че се поема тази сума за един тригодишен период напред”, подчерта председателя на парламента.

Тя бе категорична, че не става въпрос за задкулисие или тайни договорки. „ДПС обявиха в пленарна зала, след изявлението на г-н Горанов, че по начина, по който той представи нещата в зала, са съгласни. Голямата драма дойде от начина, по който това предложение беше внесено от МС, бързото гледане в комисии без тези разговори, които се състояха в по-късен период”, поясни Цачева и допълни, че след почивката се е състояла среща на Владислав Горанов и представители на всички парламентарно представени партии и в последствие той е поел ангажимент два милиарда лева да не бъдат харчени от заема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика