Проф. Константинов: Срам и позор - една европейската държава да не може да си напечата бюлетините

10134
Проф. Константинов: Срам и позор - една европейската държава да не може да си напечата бюлетините
Снимка: БГНЕС

Предложението за бюлетините да се печатат в Румъния е смешно. То показва колко болезнено се борим с проблемите, които сами си създаваме. Това е опит за саниране на аферата "Костинброд".

Това каза в предаването "Тази сутрин" на bTV математикът проф. Михаил Константинов.

Предложение - да печатаме бюлетини за местните избори в Румъния

Реформаторският блок е предложил част от бюлетините за предстоящите местни избори да се печат в Румъния. Това съобщи депутатът от опо...

Според математика е тотална дивотия да се печатат такива бюлетини. "Ако искаме да провалим изборите, това е друг проблем. В момента те се печатат, както защитени книжа и банкноти. Може ли някой да ми каже каква е разликата между тях и една обикновена хартийка? Ако ви дам една бюлетина, кажете ми какво ще правите с нея? Ако с една не можете да направите нищо и с 300 000 няма да направите нищо. Не вярвам да е била купена комисията", посочи професорът.

"Това е срам и позор - една европейската държава да не може да си напечата бюлетините. Българинът се бори с глупостта си. Тя унищожава човечеството, коментира Константинов. Решението е просто - трябва да се пипне кодекса, но никой не иска. Защото всеки се бори за чисто партийния интерес. Това, което се случи в Гърмен е крайно гнусно.

Всички правителства от 25 г. правят една и съща грешка - неравенството пред закона. То предизвиква революцията, а не глада. Нараства гневът на хората и той трябва да бъде потушен чрез закона. Незаконните къщи трябва да се бутат, след това се настанява временно, не бива да се правят изключения. Циганите играят по правилата, които ние създаваме. Правилата ни, обаче са лоши", призна проф. Константинов.

Етнически сблъсък в България няма как да има, но терористичен акт - да. На наша територия вече има терористи, предупреди математикът.

БНБ не може да отпечата бюлетините за изборите

Проблем с отпечатването на бюлетините за местния вот разтревожи парламента. Печатницата на БНБ не може да се справи със задачата да ос...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика