Проф. М. Константинов: Естествено, че ще има купуване на гласове тази година

4850
Проф. М. Константинов: Естествено, че ще има купуване на гласове тази година
Снимка: БГНЕС

Не може да сменим в момента закона и да поискаме въвеждането на образователен ценз за кандидат-кметовете, защото това ще наруши европейските правила.

Това каза пред bTV математикът проф. Михаил Константинов. По думите му само в България не се дават кратки биографии на кандидатите в сайтовете на партиите."Човек със седем присъди е тежък рецидивист. В САЩ, която е демократична държава, вкарват в затвора хора след 3-тата присъда без значение какво престъпление е извършил той", каза той на въпрос за български кандидат-политици, издигнати въпреки многобройните присъди срещу себе си.

Проф. Константинов: Срам и позор - една европейската държава да не може да си напечата бюлетините

Предложението за бюлетините да се печатат в Румъния е смешно. То показва колко болезнено се борим с проблемите, които сами си създаваме...

В коментар за машинното гласуване Михаил Константинов заяви: "Машинното гласуване не е пред провал. В момента конкурентни фирми предлагат машини за 3000 лева наем, които ще бъдат използвани само за един вот. Съгласно ли е българското общество да плаща наем за такава машина, която ще се предостави само за едни избори. Нашите машини струват 1200 лева", категоричен е професорът.

"Естествено, че ще има купуване на гласове тази година. До 250 000 купени гласа ще има на вота. Това са местни избори и тази цифра е много страшна. Победител ще е най-голямата партия в България. БСП и ДПС ще се борят за второто място", заключи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика