Проф. Михаил Мирчев е кандидатът на БСП за кмет на София

9262
Проф. Михаил Мирчев е кандидатът на БСП за кмет на София
Снимка: БГНЕС

Проф. Михаил Мирчев е кандидатът на БСП за кмет на столицата на предстоящите местни избори, съобщиха  от пресценъра на БСП-София.

За него са гласували 108 души. Втори в надпреварата е останал депутатът Георги Кадиев, а трета е Гергана Алексова.

Михаил Миков: БСП не влиза в схеми

"БСП не влиза в схеми. Моделът на схемите направи така, че хората да не вярват на политиците". Така председателят на БСП Михаил Миков...

Водач на листата за общински съветници на БСП за столицата е Калоян Паргов, председател на Градския съвет на БСП-София.

Проф. Мирчев е роден на 24 октомври 1954 г. в София. Говори английски, италиански и руски език.

"Вие ми дадохте своето доверие. Аз поемам това доверие в съзвучие със своя характер. Когато се хвана с нещо, давам всичкия ресурс, на който съм способен. И не само моя, но и на близките около мен, на екипа, който имам и с който работя. Това ще стане и сега, умножено по две и по три. Мисля, че битката за София е изключително предизвикателство. По принцип съм идеалист човек. И на първо време можем да печелим само идеални дивиденти. А, ако се стигне до някакво чудо, ще мислим по-нататък.

Смятам, че при всички случаи изборната битка ще се увенчае с успех за БСП. Само ще повторя, има няколко количествени показатели - ние трябва да имаме от 16 общински съветници нагоре. Дълбоко съм убеден, че можем да постигнем действителни гласове на първи тур от порядъка на 110 000 и нагоре. Това означава да сме на достатъчно голяма дистанция над Реформаторите, което би било морална и политическа победа за БСП. Освен това, ще означава, че шансовете ни да отидем на втори тур не са за подценяване. А на втори тур, както се разбахме, каквото стане. Аз съм човек рационален, много боравя с фактология, с цифри, в същото време доста се интересувам от езотерика.

БСП иска забрана на сцените с насилие в медиите през деня

Да бъде ограничено излъчването на сцени, съдържащи или подбуждащи към насилие, в медиите между 7 и 22 часа предлагат депутати от БСП с ...

108 гласа са 66%. А 66 е дяволско число. Надявам се ние да сме дяволите и да си свършим своята работа. Смятам, че ще имаме максимално добър успех, ако работим в синхрон. От моя страна ще получите това отношение, въпросът е и онези, които не ме харесват много, тези, които имат някакво притеснение от някакви черти на характера ми, някакво притеснение от говоренето ми, да направят същото. Свикнал съм, когато работя, да работя добре, вкюлчително не със своите приятели.

Събрали сме се да свършим една работа, не е задължително прекалено много да се обичаме. Разчитам подобно отношение да получа от повечето от вас. Тогава Ще разчитаме на успех. Затова: "Победа!", каза по повод избирането му проф. Михаил Мирчев.

По-рано лидерът на левицата Михаил Миков заяви,  че БСП е в по-добра кондиция преди местните избори и паралелно с номинациите върви оздравителен процес в организациите.

От своя страна председателят на БСП-София Калоян Паргов  определи столицата като град с две лица – с лъскава фасада и молове и крайни квартали с лоша инфраструктура. "Боклукът на София е по-скъп от този на Ню Йорк, а водата – по-скъпа от тази на Виена. Социалистите няма как да търпят това", заяви Паргов.

Той каза, че търговските центрове и моловете убиват местния бизнес в кварталите, изграждането на метрото е обвързано с бизнес интереси, а самата столица в витрина на дясното управление.

Протегнатата ръка към АБВ и "Движение 21" не бе приета. Затова ще се явим на тези избори във формата "БСП - Лява България", каза още Паргов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика