Прокуратурата се самосезира за контролирания вот в мини Бобов дол

40738
Прокуратурата се самосезира за контролирания вот в мини Бобов дол
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата реагира светкавично и се самосезира след репортаж за контролиран вот. Със скрита камера репортер на Нова телевизия показа как миньори в Бобов дол са поставени под натиск да гласуват за конкретна партия.

В записа се вижда как началникът на открития рудник събира работниците, за да им представи нов колега и между другото да им напомни за коя партия да гласуват и кой номер бюлетина да пуснат в урната, предаде Дарик.

Работниците от ТЕЦ "Бобов дол" излязоха на протест

Мълчалив протест избраха работниците от ТЕЦ "Бобов дол", за да изразят недоволството си от съкращенията и намаляването на заплатите в...

За награда миньорите ще получат по-рано заплатите си, като началникът им напомня и за вече преведения аванс, който този месец е набъбнал с 50 лв., с думите: „безплатен обяд няма".

След новината за самосезирането лидерът на ГЕРБ поздрави прокуратурата.

Аплодирам действията на прокуратурата, че се самосезира за контролиран вот на работниците в мината в Бобов дол, защото да научим на 25 вечерта коя е партията, която толерира такъв вид дейност, е все едно да се отложи възпирането на едно престъпление, написа Борисов в профила си във Фейсбук.

"А всички знаем за коя партия става въпрос. Моята убеденост идва от това, че на събранието в Перник станаха хора, които пред камерите заявиха, че “Христо Ковачки им дава по 40 лева, плюс аванс, за да гласуват за БСП, иначе ги уволняват”. Изгледайте видеото и ще чуете свидетелските разкази на тези хора. Аз съм направил необходимото тези показания да станат достояние на компетентните органи. Но като знам как преди една година всички медии се надпреварваха да тиражират лъжата за Костинброд, сега колко услужливо се пази името на партията за вечерта на 25 май", пише още Борисов.

Синдикатите с писмо до премиера и министри за ТЕЦ "Бобов дол"

Председателят на СМФ "Подкрепа" Владимир Топалов и председателят на ФНСМ КНСБ Пенчо Токмакчиев са изпратили писмо до премиера Бойко Бор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика