Прокуратурата се самосезира заради фалшивите реформаторски подписи

3549
Прокуратурата се самосезира заради фалшивите реформаторски подписи
Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира по повод публикации в медиите за фалшифицирани подписи на лидерите на Реформаторския блок (РБ) в документи за попълване на състава на Общинската избирателна комисия в Община Родопи. Възложена е полицейска проверка за извършено евентуално документно престъпление, предаде БНР.

В достоверността на подписите се е усъмнила Таня Бочукова, зам.-кмет на община Родопи, когато получила пълномощните за попълване на състава на ОИК - Родопи от квотата на Реформаторския блок. Документите били за Валя Баракова, която е предложена за член на Комисията.

Подписите на лидери от РБ са фалшифицирани в община Родопи

Администрацията на община Родопи, в която се правят консултациите за състава на бъдещата общинска избирателна комисия, сезира дирекцият...

"Подписите не са от едно и също лице и след като го съпоставих със споразумение за участие в изборите, подписът на господин Корман Исмаилов на онова споразумение е един, на пълномощници на трите, които ми бяха представени, и трите подписа бяха съвсем различни. Само като го погледнеш, е доста очевадно", заяви тя.

Предстои възложената от прокуратурата полицейска проверка да установи дали действително подписите са фалшифицирани. Междувременно председателят на ОИК - Родопи Здравка Найденова отказа коментар по случая на този етап с аргумента, че не е запозната с него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика