Прокуратурата ще поиска имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов

6952
Прокуратурата ще поиска имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов
Снимка: БГНЕС

Подготвя се протокол за сваляне имунитета на Десислав Чуколов и Волен Сидеров. Това каза на брифинг в Съдебната палата Христо Динев – градски прокурор на СГС, съобщи Агенция „Фокус”.

Румяна Арнаудова, говорител на Прокуратурата обясни, че се води разследване за хулиганство става дума за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с особена дързост и цинизъм, съпроводени срещу орган на властта.

Румен Петков: Прокуратурата трябва да поиска имунитета на народните представители от "Атака"

Надявам се още в понеделник Прокуратурата да поиска имунитета на народните представители от „Атака”. Това каза пред Агенция...

По думите ѝ до настоящия момент са разпитани 15 свидетели, чиито показания сочат, че двете основните деяния са свързани с блъскане, удряне на полицейски служители, на граждани, на хора, които са се опитали да си закупят стока от магазина.

Младен Маринов, директор на СДВР, заяви, че в 22.21 часа снощи лице, представило се като Славов, подава сигнал на телефон 112, че на ул. „Г.С. Раковски”, в магазин за алкохол и цигари се продават акцизни стоки без бандерол. „Сигнал е получен от дежурен на 1-во РПУ и е разпореден на автопатрул на 1 РПУ. В 22.28 часа е получен сигнал на 112 от Румен Асенов, продавач в магазин за алкохол и цигари и е подал сигнал, че лицето Волен Сидеров с лица около него възпрепятстват дейността на магазина и правят скандал. В 22.30 часа сигналът е повторен. Отивайки на място патрулът уведомява главната дежурна на СДВР за случая и предприема действия. Имало е словесен скандал с бутане. Полицаите са казали, че има сигнал за нелегална дейност в магазина от Сидеров и ще го проверят”, каза Маринов.

Директорът на СДВР заяви, че е разпоредил главният дежурен на СДВР да отиде там и още патрули, докладвано му било, че спорът продължава и лицата около него, от които Чуколов, отказват да допускат хора в магазина. „В това време и главният дежурен на СДВР каза, че се събират допълнително хора, че има викове и т.н. Беше ми докладвано от главния дежурен на СДВР, че Чуколов е нанесъл удар на униформен инспектор. Разпоредих да се предприемат всички действия за доказателства и свидетелства. В процеса на работа установихме свидетели, освен полицаи, които са казали това, което са възприели от обективната действителност. Изпратих оперативна група, която извърши проверки, включително и Икономическа полиция, извърши се проверка в магазина за стоки без бандерол и наркотици и тя не констатира наличието им. Има заявен колега от МВР, който се е освидетелствал. Предстои да се извършват процесуално-следствени действия”, добави Маринов.

От своя страна главният секретар на МВР Георги Костов коментира, че става дума за непристойни действия и упражнено физическо насилие от страна на лица с имунитет, спрямо униформени служители на полицията, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред. „Направили сме пълна ревизия на действията на нашите колеги. Няма и намек за обвинения към нашите служители в противоправни действия. Те са се държали рамките на записания от закона ред.

"Атака" обвини МВР в протекция на наркотрафика в София

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов бяха блъскани и заплашвани от полицаи в центъра на столицата....

Снощи в центъра на София се разигра нов скандал, в който главни действащи лица се оказаха депутати от партия "Атака", начело с председателя Волен Сидеров, който обвини търговци, че продават дрога. От прокуратурата съобщиха, че е образувано е досъдебно производство за хулиганство.

На извънредния брифинг в сградата на Съдебната палата дойде и именно Сидеров, който обяви, че срещу него се води клеветническа кампания.

„Срещу мен се подготвя поредната серия от оклеветяване и преди да е започнало дори досъдебното производство, както и при Варна вече говорителката на главната прокуратура се произнесе с присъда, което е нарушение на закона”, заяви той и показа кутия с цигари без бандерол, която по думите му получил на близко разстояние от този „клекшоп”, където се разиграло цялото събитие от гражданин, потърсил го в качеството му на народен представител. Депутатът разказа своята версия за случилото се късно снощи. Сидеров подал сигнал към полицията, че във въпросния търговски обект се разпространяват наркотици и се обадил на полицията, за да дойдат и да направят проверка. Той обясни, че вместо полицията първо се появили собствениците (Йордан Симеонов и жена му) на „клекшопа”, които изключително грубо с обиди, удари и опити за физическа саморазправа, от страна на Йордан Симеонов се нахвърлили върху него.

По-рано от МВР официално съобщиха, че служители от икономическа полиция са извършили проверка на търговския обект, като нерегламентирани стоки и незаконни вещества не са били открити.

Сидеров спретна среднощен екшън в центъра на София (ВИДЕО)

Скандал с участието на депутати от "Атака", предвождани от Волен Сидеров, се е разиграл тази нощ в центъра на София. Сидеров е обвинил ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика