Протест и контрапротест пред президентството

11338
Протест и контрапротест пред президентството
Снимка: БГНЕС

Два протеста се провеждат пред сградата на президентството, където в момента заседава Консултативният съвет по национална сигурност с участието на държавния глава и в лидерите на всички парламентарно представени партии без "Атака", предаде БГНЕС.

Единият е в подкрепа на евроатлантическата ориентация на София и за министъра на отбраната Николай Ненчев. Те скандират: "Тук не е Русия". Част от лозунгите им гласят: "Пълна и безусловна декомунизация и лустрация", "Стоп на Кремълската агресия" "България – сигурен член на ЕС и НАТО". Оставката на Ненчев беше поискана от лидера на АБВ Георги Първанов, който също така заяви, че има добра комуникация с премиера Бойко Борисов.

Другият протест е на "Атака", който е насочен срещу НАТО. Лозунгът на атакистите гласи: "НАТО не ни въвличай във война с Русия". Гражданите скандират "НАТО вън".

И двата митинга се охраняват от засилено полицейско присъствие и жандармерия. Органите на реда не позволяват двата протеста да се смесят.

Темата на заседанието на КСНС при президента е "Развитие на Въоръжените сили в контекста на актуалната среда за сигурност". Очаква се военният министър Николай Ненчев да изнесе доклад за състоянието на армията и въоръжените сили и да представи план за модернизация. Освен членовете на Консултативния съвет от политическите партии, за участие в заседанието са поканени заместник министър-председателят Меглена Кунева, директорът на Националната разузнавателна служба (НРС) генерал-майор Драгомир Димитров и изпълняващият длъжността директор на Служба "Военна информация" полковник Светослав Даскалов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика